Dodaj do ulubionych

Hypotrophia asymetrica

IP: *.* 19.06.02, 11:29
Drogie E-mamy!Jestem w 6-tym miesiącu ciąży. Właśnie zrobiłam usg i okazało się, że mój dzidziuś nie rośnie proporcjonalnie. Część ciałka rozwija sią normalnie, a część ma 2-utygodnoiwe opóźnienie. Czy spotkałyście się z czymś takim, bo ja jestem przerażona? Proszę, napiszcie coś.
Obserwuj wątek
    • Gość: joannaz Re: Hypotrophia asymetrica IP: *.* 19.06.02, 11:45
      O ile dobrze pamiętam u mojej Zosi waga i chyba obwód głowki wyprzedały o jakieś 10 dni długość. Zosia urodziła się wagą 4270 dł 55 cm- i wszystko jest okPozdrawiam Joanna
    • Gość: Aluc Re: Hypotrophia asymetrica IP: *.* 19.06.02, 12:24
      Maksio na każdym usg miał wymiary każdy z innej parafii - największa głowa, potem długość, obwód klatki daleko w tyle. No i taki się urodził - 3730, 59 cm, obwód głowy 37 - i dalej wszystko mu rośnie, ale jedno drugiego nie dogania. Jeśli chodzi o takie różnice, to chyba nic groźnego, pamiętam, że było kilka takich wątków i wyszło, że chyba żadna mama nie miała bobasa w całości w tym samym wieku :D
      • Gość: Aluc Re: Hypotrophia asymetrica IP: *.* 19.06.02, 12:27
        aaa, jeszcze mi się przypomniało...do wymiarów z usg trzeba w ogóle podchodzić z rezerwą, bo bobasa nie da się bardzo precyzyjnie zmierzyć, a według stosowanych modeli milimetrowe różnice w wymiarach powodują dość duże różnice w oznaczeniu wieku
    • Gość: ikasia Re: Hypotrophia asymetrica IP: *.* 19.06.02, 20:34
      W mojej ciąży wykryto zwykłą hypotrofię , nie asymetryczną , więc newiele Ci pomogę ...Ale nie martw się na zapas i nie przerażaj ! USG to tylko USG . Życzę powodzenia i szczęśliwego rozwiązania , już teraz !Trzymaj się cieplutko ! ikasia
    • Gość: KasiaL Re: Hypotrophia asymetrica IP: *.* 20.06.02, 13:07
      Moja Karolinka też była taka "niewymiarowa". Ale lekarz mówił, że różnice do 3 tygodni są w normie, wiec się nie przejmowałam i słusznie. Córa zdrowa jak rydz dziś kończy miesiac. Sprawdź na wszelki wypadek za miesiąc czy różnica się nie pogłębia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka