Dodaj do ulubionych

Golenie okolic bikini

IP: *.* 24.06.02, 13:18
Odkad pamietam, zawsze po goleniu, czy to kremem depilacyjnym , czy tez maszynka typu Gilette zawsze po kilku godzinach wyskakuja mi czerwone bombelki, nieraz wypelnione woda lub ropa. Czy ja mam az tak gruba skore, ze wlosek nie moze sie przebic? Probowalam depilacji, ale po kilku dniach jest to samo, co po wygoleniu. Czy ktos moze mi cos poradzic? Czy mam dezynfekowac skore przed goleniem (czym?) ? I czym pozniej smarowac?
Obserwuj wątek
    • Gość: tygrys Re: Golenie okolic bikini IP: *.* 24.06.02, 13:32
      Najlepszym i najskuteczniejszym sposobem na pozbycie się owłosienia z okolic bikini jest wosk. Stosowany regularnie daje świetne efekty, a i do bólu można się przyzwyczaić :). Niezależnie od tego jaką metodę preferujesz masuj te miejsca np. szorstką rękawicą z włosia i stosuj peeling. W ten sposób pomagasz włoskom przebić się przez skórę i zapobiegasz stanom zapalnym. PozdrawiamKasia B.
      • Gość: Weronisia Re: Golenie okolic bikini IP: *.* 24.06.02, 14:15
        Ale woskiem na zimno czy na cieplo? Ja strasznie nie lubie wyrywac tych wloskow, ale sprobuje jeszcze raz z woskiem. Dzieki za rade.
        • Gość: Ania1 Re: Golenie okolic bikini IP: *.* 24.06.02, 20:37
          Ja chodzę do kosmetyczki. Bardzo nieprzyjemny zabieg, ale daje najlepsze rezultaty. Kosmtyczka smaruje skórę po depilacji róznymi "eliksirami" i nigdy nie mam podraznień, które notorcznie zdarzały się po użyciu maszynki.Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka