Dodaj do ulubionych

Dwulatek i cellulitis

IP: *.* 15.07.02, 08:45
Dziewczyny, czy dwulatek moze mieć celulitis a jeśli tak, to dlaczego ? Zła przemiana materii czy co ? Zauważyłam u swojego synka na pupie coś na kształt własnie "skórki pomarańczowej". A może Wasze dzieci też to maja i to zupełnie coś innego ? Za miesiąc będziemy u dermatologa i pewno zapytam o to, ale może Wy to znacie "z praktyki" ?ATA
Obserwuj wątek
    • Gość: kupol Re: Dwulatek i cellulitis IP: *.* 15.07.02, 09:30
      to całkowicie normalne nawet u kilkumiesięcznych dzieci.Spokojnie. Jeśli rozwija sie prawidłowo to nie denerwuj się
      • Gość: ATAX Re: Dwulatek i cellulitis IP: *.* 15.07.02, 11:20
        Czy to znaczy, ze mu to minie z wiekiem, czy będzie miał takie problemy z brzydka skóra jak ja ? Bo rodzaj skóry to ma chyba po mnie - tez sucha.ATA
    • Gość: kocurek Re: Dwulatek i cellulitis IP: *.* 15.07.02, 22:01
      Mój syn też ma cellulitis na pupie i zupełnie się tym nie martwię, bo też i nie ma czym. Cellulitis to nic innego jak nierównomierna tkanka tłuszczowa, i jest to charakterystyczne dla dziecięcego tłuszczyku. Dzieci z tego wyrastają; po 2. r.ż. część tej tkanki zanika, na korzyść rozwijającej się tkanki mięśniowej i cellulitis znika.Szkoda, że u kobiet jest raczej odwrotnie :(.Naprawdę to nie jest nic strasznego czym należałoby się martwić :)
    • Gość: franciszek Re: Dwulatek i cellulitis IP: *.* 15.07.02, 23:34
      Moja corcia tez ma cos takiego i zauwazylam to juz dosyc dawno temu. To raczej jest cos innego , bo przeciez nie ma nic lepszego niz mleko matki, a juz wtedy miala jak jeszcze ja karmilam. Mysle ze to taki urok dzieci, tak samo jak niemowlece waleczki i doleczki. Koniecznie napisz co powiedzila dermatolog, bardzo jestem ciekawa.Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka