Gość: ilka
IP: *.*
25.07.02, 12:05
AnemiaU mojego synka stwierdzono anemię, po zakażeniu układu moczowego (już wyleczone). Ma zalecony Hemofer 3*9 kropli, Cebion, wit. B6 i kwas foliowy. Kłopot w tym, że Jurek odmawia przyjmowania leków. Hemofer jest rzeczywiście dość obrzydliwy (próbowałam) i trwa to trochę zanim uda mi się wcisnąć mu go do buzi. Próbowaliśmy na łyżeczce, bo wkropić mu cokolwiek jest niemożliwością, przez słomkę z wodą (wdmuchuję mu do gardziołka). I nadal to samo, wrzaski i plucie, a na razie jeszcze nie doszliśmy do pełnej dawki, tj. 9 kropli. Po wit. B6 wymiotuje.Za tydzień mam wizytę u pediatry, ale chciałabym poznać Wasze opinie.Zastanawiam się czy jest sens podawać te leki, czy nie można dawać mu więcej mięsa, żółtek i brokułów (nie wiem co jeszcze?), ponieważ druga morfologia już po wyleczeniu zakażenia jest lepsza od poprzedniej, czyli jego stan zaczął się poprawiać jeszcze przed przyjmowaniem Hemoferu.Jeszcze co do tego leku, lekarka zapewniała mnie, że ząbki nie zczernieją, że całe żelazo będzie się wchłaniać, a ja już widzę po tygodniu, że ich kolor wyraźnie się zmienił.