Dodaj do ulubionych

Chrząkanie u trzylatki

IP: *.* 04.08.02, 19:54
Jutro wybieram się do lekarza, ale tak pomyślałam, że może jeszcze wcześniej Was zapytam...Moja córeczka od dwóch tygodni chrząka. Nic poza tym. Nie ma gorączki, bawi się, wręcz szaleje, na pytanie czy ją boli gardełko twierdzi, że nie, tylko "takie coś tam". Przeszło mi nawet przez myśl, że to może jakiś taki nawyk, ale zauważyłam, że bardziej chrząka np po jedzeniu, albo jak wypije jakiś sok (np pomarańczowy, on podobno nawet może podrażniać chore gardełko).Być może to jakiś lekki stan zapalny. Co o tym myślicie? Co stosujecie w takim wypadku?
Obserwuj wątek
    • Gość: Adasia Re: Chrząkanie u trzylatki IP: *.* 14.08.02, 09:27
      Mój czterolatek ma podobnie. Pani doktor wiąże to z alergią (niewielka i nie wiadomo na co), ja widziałabym jakiś nawyk, odruch. Przechodzi po jakimś czasie, by za czas jakiś wrócić. Też nie bardzo wiem co z tym zrobić. Może przejdzie..?
    • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Chrząkanie u trzylatki IP: *.* 14.08.02, 11:36
      Córka mojego kolegi /wtedy 4 lata/ też ciągle chrząkała, skarżyła się na "coś" w gardełku. Skończyło się usunięciem migdała i po kłopocie. Może warto zwrócić uwagę lekarza na ten problem?Magda :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka