Dodaj do ulubionych

Reakcja na szczepionkę ACT-HIB

IP: *.* 23.08.02, 18:13
WitamPotrzebuję pilnie informacji o tym jak reagowały wasze dzieciaczki na tą szczepionkę. Moja Mała ma 7 miesięcy, dzisiaj byłyśmy na szczepieniu i po ok. 5 godzinach zaczął mi się niezły horrorek, córeczka tak żałośnie łka i zawodzi, że serce mi pęka, dałam jej czopek Viburcol i usnęła, ale budzi się co jakiś czas z przeraźliwym krzykiem a ja nie wiem jak jej pomóc.Mam nadzieję że podzielicie się ze mną swoimi doświadczeniami.Pozdrawiam Aga i Martynka
Obserwuj wątek
    • Gość: Justys Re: Reakcja na szczepionkę ACT-HIB IP: *.* 24.08.02, 18:38
      Sprawdz rączkę i jeśli jest zaczerwieniona lub opuchnięta- rób okłady, najlepiej ciepłe, choć niektórzy radzą zimne, inni z altacetu. Mój syn (7 mies.) przeszedł to szczepienie bez żadnych sensacji, ale był znieczulany emlą. Po poprzednich szczepieniach bardzo płakał i był niespokojny właśnie z powodu rączki.Powodzenia!:hello: Justyna
      • Gość: piola Re: Reakcja na szczepionkę ACT-HIB IP: *.* 24.08.02, 20:24
        Co to jest emla, i czy kupuje się to w aptece? Czy naprawdę działa tak super że dziecko nie odczuwa żadnego bólu? Dzięki za odpowiedziOla
        • Gość: Justys Re: Reakcja na szczepionkę ACT-HIB IP: *.* 24.08.02, 22:45
          Emla to krem znieczulający, można kupić w aptece bez recepty, kosztuje ok. 18 zł. Przy prawidłowym nałożeniu i odczekaniu min. 1 godziny (absolutnie nie krócej!) działa rewelacyjnie. Nakładanie może się początkowo wydawać trudne, więc warto umówić się z pielęgniarką, że ona to zrobi i przyjść na szczepienie godzinę wcześniej.Gorąco polecam, bo dziecko naprawdę nie cierpi :-).:hello: Justyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka