Dodaj do ulubionych

preferowanie jednej strony ciała cz to problem neurologiczny ?

IP: *.* 04.10.02, 12:58
CzescMój Maciek ma 5 miesięcy. Pierwszy zabieg miał w czerwcu czyli miał jakieś2 miesiące.Nie ma co marzyć o znieczuleniu. Robiliśmy to w prywatnym gabinecie. Ja trzymałam ciałko, mąż głowę. Lekarka zrobiła to dość sprawnie, ale i tak wszyscy troje byliśmy mokrzy.Mały krzyczał w niebogłosy.Myślałam, że straci głos. Na szczęście bradzo szybko zapomniał o tym. Niestety w sierpniu znowu kanalik się przytkał i musieliśmy zabieg powtórzyć.Wtedy jedno oko, wcześniej dwa. Teraz znowu mam wrażenie, że coś się przytyka bo znowu troszkę łzawi.Mam nadzieję, że przejdzie samo. Lekarka powiedziała, że mały ma wąskie kanaliki i że czasem konieczne jest powtórzenie zabiegu.Przeżyliśmy dwa takie zabiegi.Gdy koleżanka zdecyduje się na szpital, to tam dziecko będą trzymały pielęgniarki, nie rodzice.Tak to wyglądało u nas. Czy bywa inaczej? Nie wiem.PozdrawiamKasia
Obserwuj wątek
    • Gość: kmartyka Re: preferowanie jednej strony ciała czy to problem neurologiczny ? IP: *.* 04.10.02, 13:05
      Mój dwumiesięczny synek kopie bardziej lewą nóżkąi wkłada do buzi tylko lewą rączkę.Głowę też zazwyczaj ma przekręconą na lewą stronę.Staram się stymulować tę stronę nielubianą , ale nie wiem czy nie lepiej wybrać się do neurologa.Napiszcie mamy , może u którejś jest podobnie . Aha ,ja i mój mąż też jesteśmy leworęczni, ale nie wiem czy o ma jakieś znaczenie.?KasiaPs. Słyszałam ze problemy ze snem to też może być problem neurologiczny ,czy to prawda ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka