Dodaj do ulubionych

BABYNOS-krople na kolke

IP: *.* 07.10.02, 13:50
witam w dziecku znalazlam maly artkul dokladnie list od mamy ktora napisala ze jej coreczka miala bardzo silne kolki nic nie pomagalo ani leki przepisywane przez lekarza ani zmiana leka nic dopiero gdy kupila te wlasnie kropelki o to jej slowa "jedna kropelka na lyzeczke wody-to cena spokoju i radosci mojego dziecka" bylam u nas w aptekach niestety tego nie ma buuu mowia ze hurtownie tez nie maja buu moze ktoras z was stosowala te kropelki??? i moze pomogly maluszkowi prosze napiszcie co o tym sadzicie pozdrawiam mala i kolkowy macius
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiazabiello Re: BABYNOS-krople na kolke IP: *.* 08.10.02, 13:47
      Ja kiedyś też szukałam tych kropli, ale niestety w Polsce ich obecnie nie uświadczysz, nasi mędrcy stwierdzili,że z uwagi na fakt,że krople zawierają alkohol nie mogą być podawne maluszkom. Mam to szczęście,że mieszkam w Zgorzelcu i mogę pójść do Niemiec, tam w aptece bez problemu kupiłam te krople, tamtejszym dzieciom alkohol nie szkodzi :-).Niestety nie mogę Co powiedzieć z własnego doświadczenia, czy są one skuteczne, bo mojemu Olkowi nie pomogły, ale dlatego,że po czasie okazało się,że on nie ma kolki, a jest uczulony na mój pokarm i stad wszelkie dolegliwości związane z brzuszkiem. Dopiero odstawienie piersi i wprowadzenie Nutramigenu spowodowało ustąpienie wszelkich dolegliwości, ale co się przez 4 miesiące namęczyłam to moje. Są jeszcze inne kropelki bardzo dobre na kolkę o nazwie Lefax, ale niestety jeszcze rok temy były dostępne też tylko w Niemczech. Od mam , które stosowały zarówno Lefax jak i Baby-nos wiem,że rzeczywiście były bardzo skuteczne i żadne dostępne w Polsce tak dobrze nie działały jak właśnie te. Pozdrawiam Kasia
    • Gość: gemma Re: BABYNOS-krople na kolke IP: *.* 08.10.02, 14:10
      Jak moja Zuzka miała kolki (czyli jakieś 18 miesięcy temu :) ), też czytałam o tych cudownych kroplach. Poszłam do apteki i owszem, były. Tyle że w ulotce było napisane, że są przeznaczone dla dzieci powyżej drugiego roku życia (jakoś ne widziałam dwuletniego dziecka z kolką ;) ). Farmaceutka powiedziała, że dwa miesiące (tyle wtedy miała Zuzka) to raczej za mało, żeby te krople stosować - czyli odradziła. No i nie kupiłam. Ale też słyszałam, że są bardzo skuteczne.Może jeszcze gdzieś w jakiejś aptece zapodziało sie jedno opakowanie? :)POzdrawiamgemma
    • Gość: Sylwka Re: BABYNOS-krople na kolke IP: *.* 10.10.02, 10:13
      Część!Ja stosowałam syropek na kolki i mojego syna o nazwie Debridat. Niestety jest na receptę. Polecono mi go w szpitalu, tam stosowali u dzieci z kolką. U syna bardzo pomagało. Po 10 minutach od podania syn uspakajał się i smacznie spał. Spróbuj może będzie skutkowanło u twojej dzidzi.Sylwia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka