Dodaj do ulubionych

UWAGA huggiesy - odparzona pupa !!!

IP: *.* 14.10.02, 10:46
Hej :)Kupiłam mojemu Michałkowi ( 10 m-cy ) jakiś m-c temu Huggiesy i po paru dniach pupsko odparzone było niemiłosiernie udało mi się wyleczyć pupeńkę :)Ale wczoraj Babcia nie wiedząc założyła małemu pieluchę Huggiesów i ..... po zmianie okazało się ze pupencia odpażona do krwi i maluch musiał na noc dostac paracetamol bo tak go to bolało :(Więc moje Huggiesy poleciały do kosza !!!! i są Huggiesy spalone w moich oczach !!!Proszę uważajcie !!!!pozdrawiamulcik ps. i słyszę nowe głosy że inne dzieci też mają czerwoną pupę !! - może to była taka partia huggiesów ale ja mam dosyć !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: juliiaa Re: UWAGA huggiesy - odparzona pupa !!SPROSTOWANIE IP: *.* 14.10.02, 11:52
      tak pomyslalam ze to troszke niesprawiedliwe co piszeszi nalezaloby dokladnie okresli o jakie huginsy chodzi..standart faktycznie nie sa najlepszej jakosci, nie przepuszczaja powietrza sa z ceratka na zewnatrz i tez nie bylam z nich zadowolona, ale HUGINSY FRYDOM (przepraszam ze tak "spolszczam")sa rewelacyjne i po kilku miesiacach uzywania pampersow i huginsow bez zalu pozegnalam sie z tymi pierwszymismile)pozdrawiamlaurka
      • Gość: ulcik Re: UWAGA huggiesy - odparzona pupa !!FREEDOM IP: *.* 14.10.02, 12:31
        Ok Przepraszam chodziło o Huggiesy - Freedom z ptaszkami na pasku :(pozdrawiam ulcik
        • Gość: jola2 Re: UWAGA huggiesy - odparzona pupa !!FREEDOM IP: *.* 14.10.02, 12:39
          huggies juz nie robi ceratkowych jednorazowych pieluszek , nowe huggies standart sa bawelniane.A w ogole z tymi pieluszkami to jest chyba tak, ze kazda pupcia inaczej reaguje (jak zreszta np. kazda mama inaczej reaguje na rozne kremy, kosmetyki :)), moje dziewczyny bardzo odparzaly pampersy, niestety okazalo sie ze uczula je balsam aloesowy.pozdrawiam jola
    • Gość: eBeata Re: UWAGA huggiesy - odparzona pupa !!! IP: *.* 14.10.02, 13:54
      Ulcik, też uważam, że niesłusznie oskarżasz firmę. Dzieci różnie reagują na różne marki. Gdyby Huggiesy były faktycznie tak złe, już dawno wypadłyby z rynku. Trzeba próbować z różnymi firmami i wybrać najlepszą dla dziecka. Życzę życia bez odparzeń.p.s.Szkoda, że w koszu, ktoś mógłby skorzystać.
      • Gość: ulcik Re: UWAGA huggiesy - odparzona pupa !!! IP: *.* 14.10.02, 14:21
        Hej Ok - może przesadziłam w moim poście ale jakbyście zobaczyły pupę Misia :( z której sączy się chwilami krew a dziecko płacze bo nie może siedzieć i to przez jedną pieluszkę to..... A jeśli chodzi o Huggiesy - Miś używał ich wcześniej i było ok więc bardziej sądzę że to ta partia miała coś nie tak bo to już 3 dziecko które cos ma z pupcią po Huggiesach !!Jeśli kogoś uraziłam przepraszam :)Ulcik ps. w koszu wylądowały resztki opakowania bo resztę moja Mama oddała naszej sąsiadce - mam nadzieję że nie przyjdzie na skargę ;)
        • Gość: eBeata Re: UWAGA huggiesy - odparzona pupa !!! IP: *.* 14.10.02, 14:26
          Ulcik, też mam taką nadzieję. Nikogo nie uraziłaś, najwyżej firmę :-) ale do sądu chyba Ciebie nie podadzą :-).Szkoda maluszka, co On winien.Beata
      • Gość: Ika Re: UWAGA huggiesy - odparzona pupa !!! IP: *.* 14.10.02, 22:45
        A ja próbowałam różnych pieluszek. Najlepsze dla nas są pieluchomajtki Pampersa. Niestety, z powodu problemów finansowych skusiłam się na Huggies Freedom, były na promocji... Odparzenia leczę Żuczkowi już drugi tydzień :( Nikt tu żadnej firmy nie oskarża. Skoro sobie różne rzeczy polecamy, możemy też ostrzegać, by inne uważały. Pewnie są dzieci, którym Huggiesy służą, ale statystycznie Huggiesy uczulają chyba najczęściej - w każdym razie ja słyszałam od wielu osób, że dzieci miały po nich odparzenia. I, durna, nie posłuchałam..... Nigdy więcej :(
        • Gość: kowcia Re: UWAGA huggiesy - odparzona pupa !!! IP: *.* 15.10.02, 06:31
          wiesz, to chyba od dziecka zależy, mojemu synkowi pupa sie w pampersie odparzyła a wyleczyła sie w huggisach (standartach - nie freedomach). po urodzeniu miał uczulenie na pampersowe husteczki, przez jakis czas myłam go zwykłą wodą i po jakiś trzech miesiącach znowu urzywałam husteczek.
    • Gość: clio Re: UWAGA huggiesy - odparzona pupa !!! IP: *.* 14.10.02, 16:23
      Hej,ja używam Huggisów od początku. Mój mały ma 21 m-cy i nigdy nie miał odparzonej pupy. W przeciwieństwie do pampersów, które mają beznadziejne zapięcia są świetne. Huggis Standard nie polecam (raz kupiłam i były same problemy)clio
    • Gość: Siunia Niemożliwe..... IP: *.* 15.10.02, 00:42
      .......... bo moja Wika od urodzenia (prawie) używa Huggisów i tylko one jej służą :)Nigdy żadnych problemów z pupa, nigdy odparzen itp. historii.Ja myśle, że z pieluchami jak z kosmetykami, wszystko zależy od skóry.Ale jedno mnie zastanawia, Ika i Ulcik z tego samego miasta.. Może jakoś źle trafiłyście?A może najzwyczajniej w świecie, Wasze dzieci mają pobnie wrażliwą skórę :)Ja nie dam złego słowa powiedziec o Huggisach, bo uwazam je za doskonałość :)- Siunia
      • Gość: Ika Re: Niestety możliwe..... IP: *.* 15.10.02, 12:54
        ...bo nikt nie powiedział, że Huggiesy uczulają wszystkich. Ale jakoś najwięcej złego słyszałam o nich i niestety nie tylko od osób z Krakowa. Natomiast Pampersy też uczulają, bo jak powszechnie wiadomo, aloes wiele osób uczula. Tyle tylko, że o tym, iz Pampersy zawierają aloes, wiadomo równie powszechnie, bo mówi o tym chyba każda ich reklama. Jeśli więc dziecko ma uczulenie na aloes, to wiadomo, że ich używać nie może. Tak jak innych kosmetyków z aloesem.A z kolei dla innych aloes jest zbawienny.Natomiast co z Huggiesach może uczulać, to nie wiadomo.Tak czy inaczej, żadnych pieluszek nie nazwałabym doskonałością, skoro są głosy, że dla kogoś są złe.
        • Gość: jola2 Re: Niestety możliwe..... IP: *.* 15.10.02, 15:00
          Ika mama Oskarka napisała/ł: > Natomiast Pampersy też uczulają, bo jak powszechnie wiadomo, aloes wiele osób uczula. Tyle tylko, że o tym, iz Pampersy zawierają aloes, wiadomo równie powszechnie, bo mówi o tym chyba każda ich reklama. Jeśli więc dziecko ma uczulenie na aloes, to wiadomo, że ich używać nie może. Tak jak innych kosmetyków z aloesem.Wiedziec wiadomo, ale jak rodzi sie dzidzius to niestety nie wiemy na co moze byc uczulony, nieprawdaz?Ja o jedno do firmy pampers mam wielki zal, kiedy urodzila sie moja starsza corka wlasnie wprowadzono nowe pampersy z aloesem, *tylko* takie z aloesem a jestem pewna ze specjalisci z P&G przed wprowadzniem jakiegos produktu robia jakies badania srodkow , ktore beda uzywane, tak wiec jesli aloes jest potencjalnym alergenem to chyba nalezaloby sprzedawac 2 wersje, nie wiem czy pampersy senstive zawieraja aloes jesli nawet nie to wprowadzono je tak pozno, ze nie maja alternatywy w produktach tej firmy musialm wybrac konkurencje i przy drugim dziecku juz nie eksperymentowalam z pampersami. Ale takie prawa rynku Ty nie kupisz wiecej huggies"ow ja pampersow :)pozdrawiam serdecznie jola
          • Gość: Ika Re: Niestety możliwe..... IP: *.* 15.10.02, 15:07
            jola napisała/ł:> Ika mama Oskarka napisała/ł:> > > Natomiast Pampersy też uczulają, bo jak powszechnie wiadomo, aloes wiele osób uczula. Tyle tylko, że o tym, iz Pampersy zawierają aloes, wiadomo równie powszechnie, bo mówi o tym chyba każda ich reklama. Jeśli więc dziecko ma uczulenie na aloes, to wiadomo, że ich używać nie może. Tak jak innych kosmetyków z aloesem.> > > Wiedziec wiadomo, ale jak rodzi sie dzidzius to niestety nie wiemy na co moze byc uczulony, nieprawdaz?Prawdaż. Tyle, że nie do mnie ten apel, bo ja ich nie produkuję.Żaby wiedzieć, że akurat Twoje dziecko jest akurat na to czy tamto uczulone, trzeba tego spróbować. Spróbowałaś, teraz wiesz, że jest uczulone na aloes i wiesz, że masz tego unikać nie tylko w pieluszkach, ale też innych kosmetykach.Ja nie wiem, co za franca jest w huggiesach, która uczula moje dziecko.Pozdrawiam.
    • Gość: Martka Re: UWAGA huggiesy - odparzona pupa !!! IP: *.* 15.10.02, 12:19
      Ja na początku używałam Pampersów, ale moje dziecko miało odparzoną pupę. Przerzuciłam się na Huggiesy i przez 12 miesięcy byłam nimi zachwycona, wręcz "zakochana". A teraz nagle moje dziecko też ma czerwoną pupę, wysypke na brzuszku i pleckach, w tych mijscach które są przykryte pieluchą. Teraz kupiłam Pampersy Sensitive, takie nowe, własnie dla wrażliwych dzieci i stan skóry mojego dziecka poprawia się. Nie wiem co mam myśleć o huggiesach, tym bardziej że mam ich spory zapas (były w promocji)?Marta
    • Gość: Ika Re: UWAGA huggiesy - odparzona pupa !!! IP: *.* 15.10.02, 12:29
      Martka...Ja tez kupiłam na promocji... Może to była jakaś feralna partia??? Tylko że porządna firma złą partię powinna wycofać, a nie sprzedawać promocyjnie :(Mam nadzieję, że to tylko gorsza seria była, ale mimo wszystko ja już więcej nie zaryzykuję Huggiesów :(
    • Gość: ez Re: UWAGA huggiesy - odparzona pupa !!! IP: *.* 15.10.02, 15:01
      U nas problemy były z Pampers Koal a służą jej Huggies albo pieluchomajtki Pampers, drogie strasznie. Podpasowały nam też Tesco, ale każde dziecko indywidualne, choć ja kupiłam w promocji i też uważam że coś się zmieniły, może coś w tym jest.
    • Gość: SylwiaKarolina Re: UWAGA huggiesy - odparzona pupa !!! IP: *.* 15.10.02, 15:40
      Hej, dziewczyny!Byłam miłośniczką Huggiesów, zanim jeszcze zyskały szumną nazwę Freedom (najpierw tych w różowych opakowaniach dla dziewczynek, potem tych granatowo-żółtych)i uważam, że lepszych pieluszek nie było.Od roku już pieluch nie używamy, więc nie mogę się za bardzo wypowiadać, ale jedna rzecz mi przyszła do głowy, podczas przeglądania reklamówek różnych hipermarketów. Ostatnio Huggies Freedom są w wielu miejscach w podejrzanie niskiej cenie. Piszę podejrzanie, bo niestety u nas w Polsce często stosuje się praktykę obniżania ceny dzięki obniżeniu jakości. Być może, po wprowadzeniu nowych Pampersów z szerokimi rzepami Huggies robi co może, żeby być konkurencyjnym, a ponieważ kosztów produkcji nie dało się obniżyć, więc pogorszyła się jakość i stąd te problemy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka