IP: *.* 30.10.02, 15:38
strasznie dzis marudze, ale maja wyjatkowo spokojna, wiec korzystam z okazji - i jeszcze o cos zapytam: kiedy zaczelyscie podawac maluszkom witamine d3? bo maja jeszcze nie dostaje, a mama mnie straszy ze powinna. mam leciec do pediatry czy moge sie wstrzymac do 6-go tygodnia?
Obserwuj wątek
    • Gość: dorcia:)) Re: wit D3 IP: *.* 30.10.02, 16:33
      U mnie było tak:Juz w szpitalu dostałam recepte na Multitabs - tam jest wit.A,C i wlasnie D3 (ale mozna kupic bez recepty) i miałam podawac juz od 3 tygodnia zycia małej. Z tego co mi wiadomo to jest standard . Dodatkowo dopiero od 6 miesiąca lekarz po kontroli zalecil podawanie dodatkowo "czystej" wit. D3.. (mała zaczeła juz wtedy wstawac i było duze ciemiaczko).Moze zadzwon do przychodni i zapytaj.pozdrawiam dorcia z 9 miesieczną Natalką
    • Gość: ola..k Re: wit D3 IP: *.* 30.10.02, 16:34
      Leć!Powinnas dawac od 3.tyg. zycia, o tym mówia zazwyczaj na wizycie patronażowej w pierwszym miesiacu. Nie miałas jeszcze "nalotu"? :)
      • Gość: Madi Re: wit D3 IP: *.* 30.10.02, 19:28
        Koniecznie idź do lekarza. Mój Adaś zbyt długo nie dostawał wit. D3 i niestety pojawiła się krzywica.
    • Gość: luna Re: wit D3 IP: *.* 30.10.02, 22:50
      nasza mala urodzila sie latem, a od poczatku 3 tygodnia zaczela brac 1 krople vigantolu. Tak przy okazji, dziewczyny, poradzcie, zaczelam dzisiaj dawac malej (4 miesiace) cebion multi (3 krople dziennie, uzgodnione z lekarzem). Przedtem dawalam 1 krople vigantolu. Czy teraz musze jeszcze dawac wit. D3? Niezaleznie od cebonu multi? Nie moge sie polapac w tych jednostkach, a zapomnialam zapytac lekarza
    • Gość: piola Re: wit D3 IP: *.* 31.10.02, 20:23
      A ja bym poczekała do 6 tygodnia. Mój Mati właśnie od tego czasu zaczął dostawać D3. Po prostu na wizycie z okazji szczepienia pani doktor zapisała nam witaminę. Dodam, że rozwija się prawidłowo i nic z krzywic i innych takich draństw nam się nie przytrafiło. Pozdrawiam Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka