Dodaj do ulubionych

antykoncepcja

IP: *.* 03.11.02, 10:00
jakie środki antykoncepcyjne stosujecie w trakcie karmienia piersią (chodzi mi o pigułki); myślałam o cerazette, ale czytając na ten temat natknęłam się na zdanie: "W przypadku kobiet karmiących zaleca się stosowanie Cerazette najlepiej w pierwszym tygodniu, a nie później niż w 21 dni po porodzie" - nie bardzo rozumiem dlaczego, może ktoś wie o co chodzi??
Obserwuj wątek
    • Gość: itanka Re: antykoncepcja IP: *.* 03.11.02, 10:25
      Czesc! Moja ginekolog wyjasniła mi to mniej wiecej tak: jesli zczniesz brac do 21 dni po porodzie to zaraz piewsego dnia "moze baraszkować"..;-)))Jesli póżniej to musisz tydzien odczekać "z tym baraszkowaniem", albo jeszce dodatko sie zabezpieczyć. Tzn. np. zaczynasz "łykać" na miesiac po porodzie, to codziennie (pamietaj!! ) o tej samej godzinie (dopuszczalne odchylenie max 3 godzinki) i tak pierwsze siedem dni musisz pomimo tabletek byc "wstrzemięzliwa" a dopiero od 8 dnia spokojnie mozesz "poszalec". To 21 dni odnosi sie do okresu zaraz po porodzie. Pozdarwiam wstrzemięźliwa z wyborusmile))
    • Gość: ilka Re: antykoncepcja IP: *.* 03.11.02, 10:56
      Ja zaczęłam stosować Cerazette ponad rok po porodzie. Nie wiem o co może chodzić, przecież jak się zaczyna je brać to są skuteczne od zaraz, przynajmniej mówił mi tak lekarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka