Dodaj do ulubionych

wysypka na twarzy ???

IP: *.* 11.11.02, 10:54
Temat stary jak świat. Przejrzalam wszystko co było na temat wysypek na forum ale nie znalazlam nic co by bylo podobne do mojej wysypki. Tzn Mikołajaka.Na twarzy pojawily sie krosteczki takie male z bialymi koncowkami. Wlasciewie to troszke jak potówki. Do tej pory nic nie mial. Zero wysypek, zero alergii i juz nie wiem co to moze byc. Od kilku dni juz tak ma wiec najwyzsza pora podejsc do tego powaznie. Wysypke ma tylko na twarzy (okolice oczu, nosek, i ust) . czy to moze byc alergia?? Moze na wode? na jedzonko? czy jakis wirus??czekam na odzew, pozdrawiam , kama (mikus ma 11mscy)
Obserwuj wątek
    • Gość: Aluc Re: wysypka na twarzy ??? IP: *.* 11.11.02, 11:08
      proszek do prania? płyn do płukania? (jeśli używasz) a może czyściłaś coś Domestosem albo innym świństwem i mały wszedł za tobą do łazienki? Maksio tak miał w zeszłym tygodniu, jak pani do sprzątania przesadziła z Cilitem w łazience, twój synek wysypkę ma w najbardziej wrażliwych miejscach na buzi, może to kontaktowe
      • Gość: kamilla Re: wysypka na twarzy ??? IP: *.* 11.11.02, 22:01
        Też tak sobie myslałam. Zadnych nowych proszkow nie uzywalam, ale pomysle...Czy jakos "pozbywałaś" sie wysypki?? Przemywam rumiankiem, czekam na efekty.kama
        • Gość: Aluc Re: wysypka na twarzy ??? IP: *.* 12.11.02, 10:21
          kama, rumianek nie za dobry pomysł, bo akurat Maksia uczula jak jasna cholera :D zwykle czekam, jak mocna wysypka to daję wapno w syropie i smaruję elocomem
    • Gość: lsawic Re: wysypka na twarzy ??? IP: *.* 13.11.02, 14:09
      Rumianku też nie polecam.Podobna wysypkę mój Maciej miał podczas wakacji. Utrzymywała sie równo miesiac i niczym nie mogłam jej zwalczyć.(A jestesmy "alergiczni", więc zestaw maści mam dość obfity i abonament u dermatologa).Polecam syrop odczulający "Claritine" - to nam pomogło wreszcie a poza tym maść pielęgnacyjno - łagodzącą , którą robi sie na zamówienie w aptece - na receptę (tania rzecz).Skład podam jutro bo nie mam teraz przy sobie.Ale syrop polecam.Pozdrawiam, Luiza
      • Gość: madziorek Re: wysypka na twarzy ??? IP: *.* 14.11.02, 09:24
        a ja mogę ci doradzić, żebyś poszukała dobrego pediatry homeopaty. wśród moich znajomych alergików jedyne co pomagało to homeopatia. my też mamy takiego lekarza prowadzącego i jesteśmy bardzo zadowoleni. tylko trzeba poświęcić trochę czasu na znalezienie dobrego specjalisty. jeżeli jesteś z poznania to dam ci namiary na super doktorka.pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka