Dodaj do ulubionych

Ulewanie u dziecka

IP: *.* 16.11.02, 23:01
Witam wszystkich jestem Piotr mam 7 miesięczną córeczkę Adriankę która od urodzenia ulewa zarówno mleko jak i obiadki . Jej waga jest prawidłowa . Jeżeli macie podobne doświadczenia to proszę napiszcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia22 Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 16.11.02, 23:06
      Mam podobne doświadczenia i z nich wiem, że ulewanie z czasem przechodzi.Aczkolwiek niekiedy przeradza się w wypluwanie zjedzonej już kanapki, ale to już inna historia.Ogólnie nie martw się, to przejdzie.Madzia
      • Gość: jumbo Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 17.11.02, 01:30
        Jeżeli dziecko prawidłowo przybiera na wadze to rzeczywiście nie ma sie czym martwić, chociaż nie zaszkodzi zapytać pediatry. Moja córka też ulewała, przeszło jak zaczeła samodzielnie siedzieć.PozdrawiamMałgosia
        • Gość: mistrzuniooo Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 17.11.02, 20:39
          Witam wszystkich !!!Bardzo wam dziękuję za odpowiedzi ,co do pediatry to nasza pani pediatra zna ten temat .mała brała przeróżne lekarstwa miała zmieniane mleko i jak narazie bez skutku .To znaczy miała pewnie z dwa tygodnie gdzie już myśleliśmy że jej to przeszło ale niestety nie . W tej chwili nie ulewa tyle co jak była młodsza ale jeszcze się zdarza . Wczoraj praktycznie przez cały dzień a dziś może raz i to kapeńkę . W każdym razie bardzo dżiękuję za odpowiedzi.pozdrawiam Piotr.Ps. możecie śmiało pisać jeżeli macie jakieś pytania lub sugestie.Jeszcze raz pozdrawiam Piotr
          • Gość: AlicjaPodgrodzka Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 18.11.02, 10:46
            Kubuś też ulewał, długo i mocno. Teraz juz ulewa mniej (ma prawie 11 m-cy), ale czasem mu się jeszcze zdarzy. Jest takie mleko Enafamil AR, które gęstenieje w brzuszku i ma zapobiegać ulewaniu, Kubusiowi daję na noc, żeby się nie zakrztusił i mam wrażenie jakby na dłużej wystarczało. Kiedyś co noc musieliśmy go karmić, a teraz zdarza się to sporadycznie. mleko jest droższe od tradycyjnych (dlatego też dajemy tylko na noc), ale za to można przechowywać w lodówce gotową mieszankę. Powodzenia, Alicja.
    • Gość: AgnieszkaP. Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 17.11.02, 05:08
      Czesc Piotr,moj synek ulewal okropnie ( nawet dwie godziny po zjedzeniu ) do momentu kiedy zaczal stawac na wlasne nogi. Od kiedy przyjal pozycje pionowa minelo jak reka odjal. Tak wiec zycze cierpliwosci :)Agniezka :hello:
      • Gość: Beata32 Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 18.11.02, 16:58
        Cześć Piotr,Mój synek podobnie waga ok - nawet za ok (jak miał 6 miesięcy - 10 kg) ulewał gdzieś do 10 miesiąca - przeszło to jak zaczął stawiać pierwsze samodzielne kroczki.Tak więc jeśli z wagą wszystko w porządku i jeśli pediatra nie ma więcej pomysłów - to raczej nie ma się czym przejmować.Beata
        • Gość: dorian Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 20.11.02, 12:39
          Piotrze ja mam to samo z 3 mies. dzidzią-ale kilku pediatrów i laryngolog nic nie znaleźli-karmię piersią-a ona wciąż ulewa pisałam o tym już na forumnic się nie przejmuj amerykanie nawet wymyślili nazwę na coś takiego-jeśli dziecku nic nie jest,przybiera na wadze to wg.amerykanów to "radosny ulewacz"w wolnym tłumaczeniu oczywiście pozdrawiam Dps.zauważyłam że w nocy Karolka nie ulewa bo je spokojnie,a wdzień jak wariat,a jak się jej uleje to się bardzo cieszy
          • Gość: gilcerka Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 21.11.02, 12:29
            Piotrze ja też mam ten sam problem co Ty , moje dzieciątko ulewa nawe kilka godzin po jedzeniu nawet wtedy jak jest już głodny. Pani doktor powiedziała , że nie mamy się czym przejmować ponieważ Kubuś dobrze przybiera na wadze. Pozdrawiam mama Kubusia :)
        • Gość: dś Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 22.11.02, 14:39
          Mój starszy syn ulewał do 9 m-ca. Ulewanie w jego przypadku świadczyło min.o alergii pokarmowej. Ale przeszło mu własnie jak w większości przypadków gdy zaczął chodzić. Pozdrawiam.
    • Gość: ald Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 01.12.02, 19:15
      Mój synek też ulewał, ale nie przybierał a wadze wiec drążyliśmy temat i badania wyakazały (USG) że ma refluks żołądkowo-jelitowy - dostawał syrop Coordinax i teraz jest OK.Ale lekarze twierdzą że jeżeli dziecko ulewa a ma wagę prawidłową to jest to refluks fizjologiczny (nie groźny) i ustępuje zazwyczaj do roku czasu. Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka