Gość: mistrzuniooo IP: *.* 16.11.02, 23:01 Witam wszystkich jestem Piotr mam 7 miesięczną córeczkę Adriankę która od urodzenia ulewa zarówno mleko jak i obiadki . Jej waga jest prawidłowa . Jeżeli macie podobne doświadczenia to proszę napiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: madzia22 Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 16.11.02, 23:06 Mam podobne doświadczenia i z nich wiem, że ulewanie z czasem przechodzi.Aczkolwiek niekiedy przeradza się w wypluwanie zjedzonej już kanapki, ale to już inna historia.Ogólnie nie martw się, to przejdzie.Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumbo Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 17.11.02, 01:30 Jeżeli dziecko prawidłowo przybiera na wadze to rzeczywiście nie ma sie czym martwić, chociaż nie zaszkodzi zapytać pediatry. Moja córka też ulewała, przeszło jak zaczeła samodzielnie siedzieć.PozdrawiamMałgosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrzuniooo Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 17.11.02, 20:39 Witam wszystkich !!!Bardzo wam dziękuję za odpowiedzi ,co do pediatry to nasza pani pediatra zna ten temat .mała brała przeróżne lekarstwa miała zmieniane mleko i jak narazie bez skutku .To znaczy miała pewnie z dwa tygodnie gdzie już myśleliśmy że jej to przeszło ale niestety nie . W tej chwili nie ulewa tyle co jak była młodsza ale jeszcze się zdarza . Wczoraj praktycznie przez cały dzień a dziś może raz i to kapeńkę . W każdym razie bardzo dżiękuję za odpowiedzi.pozdrawiam Piotr.Ps. możecie śmiało pisać jeżeli macie jakieś pytania lub sugestie.Jeszcze raz pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlicjaPodgrodzka Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 18.11.02, 10:46 Kubuś też ulewał, długo i mocno. Teraz juz ulewa mniej (ma prawie 11 m-cy), ale czasem mu się jeszcze zdarzy. Jest takie mleko Enafamil AR, które gęstenieje w brzuszku i ma zapobiegać ulewaniu, Kubusiowi daję na noc, żeby się nie zakrztusił i mam wrażenie jakby na dłużej wystarczało. Kiedyś co noc musieliśmy go karmić, a teraz zdarza się to sporadycznie. mleko jest droższe od tradycyjnych (dlatego też dajemy tylko na noc), ale za to można przechowywać w lodówce gotową mieszankę. Powodzenia, Alicja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgnieszkaP. Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 17.11.02, 05:08 Czesc Piotr,moj synek ulewal okropnie ( nawet dwie godziny po zjedzeniu ) do momentu kiedy zaczal stawac na wlasne nogi. Od kiedy przyjal pozycje pionowa minelo jak reka odjal. Tak wiec zycze cierpliwosci Agniezka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata32 Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 18.11.02, 16:58 Cześć Piotr,Mój synek podobnie waga ok - nawet za ok (jak miał 6 miesięcy - 10 kg) ulewał gdzieś do 10 miesiąca - przeszło to jak zaczął stawiać pierwsze samodzielne kroczki.Tak więc jeśli z wagą wszystko w porządku i jeśli pediatra nie ma więcej pomysłów - to raczej nie ma się czym przejmować.Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorian Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 20.11.02, 12:39 Piotrze ja mam to samo z 3 mies. dzidzią-ale kilku pediatrów i laryngolog nic nie znaleźli-karmię piersią-a ona wciąż ulewa pisałam o tym już na forumnic się nie przejmuj amerykanie nawet wymyślili nazwę na coś takiego-jeśli dziecku nic nie jest,przybiera na wadze to wg.amerykanów to "radosny ulewacz"w wolnym tłumaczeniu oczywiście pozdrawiam Dps.zauważyłam że w nocy Karolka nie ulewa bo je spokojnie,a wdzień jak wariat,a jak się jej uleje to się bardzo cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gilcerka Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 21.11.02, 12:29 Piotrze ja też mam ten sam problem co Ty , moje dzieciątko ulewa nawe kilka godzin po jedzeniu nawet wtedy jak jest już głodny. Pani doktor powiedziała , że nie mamy się czym przejmować ponieważ Kubuś dobrze przybiera na wadze. Pozdrawiam mama Kubusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dś Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 22.11.02, 14:39 Mój starszy syn ulewał do 9 m-ca. Ulewanie w jego przypadku świadczyło min.o alergii pokarmowej. Ale przeszło mu własnie jak w większości przypadków gdy zaczął chodzić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ald Re: Ulewanie u dziecka IP: *.* 01.12.02, 19:15 Mój synek też ulewał, ale nie przybierał a wadze wiec drążyliśmy temat i badania wyakazały (USG) że ma refluks żołądkowo-jelitowy - dostawał syrop Coordinax i teraz jest OK.Ale lekarze twierdzą że jeżeli dziecko ulewa a ma wagę prawidłową to jest to refluks fizjologiczny (nie groźny) i ustępuje zazwyczaj do roku czasu. Ania Odpowiedz Link Zgłoś