Dodaj do ulubionych

zespol pateau

IP: *.* 18.11.02, 16:13
szukam informacji na ten temat. jestem nosicielka skazy genetycznej - translokacji zrownowazonej 13 i 14 chromosomu. efrektem moze byc urodzenie dziecka z zespolem pateau. jestem w ciazy, ale nie zdecydowalam sie na inwazyjne badania prenatalne, chociaz mi je proponowano (choremu dziecku i tak bysmy nie pomogli, a na przerwanie ciazy nie zdecydowalibysmy sie, a po co szkodzic dziecku zdrowemu?). prawdopodobienstwo urodzenia dziecka z ta wada wynosi okolo 1%, ale chcialabym cos wiedziec. pomozcie, prosze
Obserwuj wątek
    • Gość: żona Re: zespol pateau IP: *.* 18.11.02, 17:11
      ja sama nie mam iformacji na ten temat. Ale w "Przeglądzie Tygodniowym" z dnia 12.11. jest artykuł na ten temat - "Oskarżam lekarzy" Beata Znamirowska-Soczawa oraz wywiad z dr Agatą Włoch pediatrą z Kliniki Kardiologii. Nie wiem o jakie dokładnie informacje ci chodzi, ale jak będziesz miała okazję poczytaj.danka
    • Gość: żona Re: zespol pateau IP: *.* 18.11.02, 17:18
      Właśnie wywiad z p.doktor Agatą Włoch może ci się przydać. Posiada certyfikat wydany przez Sekcję Echokardiografii i Kardiologii Płodu i w wywiadzie przedstawia sprawę nieinwazyjnej diagnostyki płodu w zakresie wad rozwojowych.danka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka