Dodaj do ulubionych

Badanie kalu a brak apetytu

IP: *.* 04.12.02, 11:33
Moje dziecie to potworny niejadek, a wyglada bardzo dobrze. Mama radzi mi abym zrobila mu badanie kalu na obecnosc pasozytow. Czy ktos z Was robil cos takiego i czy to moze byc przyczyna jego "niejedzenia"? Dodam, ze zawsze wydziwial z jedzeniem, ale ostatnio doprowadza mnie juz do szalu bo to nie, tamto nie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ez Re: Badanie kalu a brak apetytu IP: *.* 04.12.02, 12:18
      Ciekawe ile dziecko ma lat? Badanie kału, moczu, krwi to niegłupi pomysł. Przy pasożytach dziecko często zgrzyta zębami, ale np. gronkowiec złocisty bez badania ciężko wykryć.A jak przybiera na wadze jeżeli w porządku może nie ma czym się martwić
      • Gość: guest Re: Badanie kalu a brak apetytu IP: *.* 04.12.02, 15:05
        Ma 2 lata. Nie je miesa,owocow,zup, jarzyn, mleka. Je czasami frytki, parowki, smazona rybe i kielbase. No sajgon! :-(
    • Gość: żona Re: Badanie kalu a brak apetytu IP: *.* 04.12.02, 16:10
      Z moim małym było podobnie. Co prawda badanie nic nie wykazało, ale jak stwierdziła pani doktor może taki wynik być mimo obecności pasozytów. Ponieważ Adaś wszystko bierze do buzi, nawet piasek w piaskownicy dostał jednorazowo tabletkę na "odrobaczenie" i pomogło. Ale u niego objawy były: drapanie się po pupie - szczególnie w nocy, mały przyrost wagi przy normalnym przyroście centymetrów, lekko podpuchnięte dolne powieki. Lekarstwo pomogło.danka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka