Dodaj do ulubionych

swędzą dłonie

11.12.06, 20:21
nie wiem co to jest
moja 4 letnia córcia od tygodnia pociera dłonie .Skóra bardziej u dołu, przy
przegubach jest zaczerwieniona,drapie się nawet przez sen.Myślałam,że to
świerzb ale ten chyba ma inną lokalizację.Może ktoś mi pomoże?
Obserwuj wątek
    • anatemka Re: swędzą dłonie 12.12.06, 15:22
      no więc tak: to może byc alergia kontaktowa np, wtedy dermatolog przypisze ci
      maść sterydową. Może być też grzybica, wtedy dostaniesz clotrimazol. Idź do
      lekarza.
      • ewadziuba Re: swędzą dłonie 15.12.06, 22:44
        mój synek tez tak miał od chińskiej zabawki, której nie wymyłam przed podaniem
        mu, sama go smarowałam elidelem(jest drogi bo tubka koło 100zł) przez co
        najmniej dwa tygodnie i zlazło. Na serio dokuczało mu to, tylko,że miał całe
        dłonie wewnątrz w malutkich czerwonych plamkach jak po ukłuciu igłą. Lekarz za
        bardzo nie wiedział co powiedzieć więc zdiagnozował alergię kontaktową i
        przepisał jakiś mocniejszy steryd.Ale mama wie lepiej!
    • molly_25 Re: swędzą dłonie 18.12.06, 14:47
      To może być świerzb. Nas lekarze leczyli na wszystko prawie półtora miesiąca i
      dopiero stara dermatolożka od razu stwierdziła, ze to właśnie świerzb. Na
      początku mała też miała tylko swędzące dłonie, dopiero później się to cholerstwo
      rozlazło prawie na całe ciało.
      Jeśli nie byłaś, to radzę Ci - zapisz się do jakiegoś sprawdzonego dermatologa.
      Pozdrawiam!
      • janeczka79 Re: swędzą dłonie 18.12.06, 18:44
        Dokładnie tak jak pisze molly. W ostatnim czasie jest bardzo dużo zachorowań na
        świerzb i właśnie swędzące dłonie za tym przemawiają. Ja znam przypadki gdy
        dzieci leczono na różnego rodzaju alergie a to był właśnie świerzb o którym już
        dawno zapomniano!
        • magda270519761 Re: swędzą dłonie 19.12.06, 09:52
          U nas było to objawem alergii na roztocza , póżniej doszła wysypka na ciele ,
          idz do lekarza po leki i on oceni co to może być.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka