Dodaj do ulubionych

Pocące się stópki

IP: *.* 18.12.02, 22:07
WitamMoże ktos mi doradzi w jakich paputkach dziecku nie poci się nóżka. Miałyśmy juz Lemigo i Befado. Oba przypadki tragedia. Nogi spocone. Moje dziecko jest za małe by chodzić w tzw. laczkach a w samych skarpetkach nie zawsze można. Na butki za 60 zł na 2 miesiące mnie nie stać.Może jest jednak jakieś wyjście.Pozdrawiam i licze na pomoc Jedynka
Obserwuj wątek
    • Gość: IlonaD Re: Pocące się stópki IP: *.* 19.12.02, 14:58
      Cześć Jedynka,pocące się stópki wcale nie muszą być oznaką złych bucików.Kiedy moja doktor dowiedziała się,że moje dziecko ma"mokre" stópki,to od razu zwiększyła mu ilość podawanej wit.D3.Ponieważ objaw ten moze być oznaką krzywicy.Dlatego nie panikuj,idż do lekarza,a on wie,jak obejrzeć dziecko,żeby wykluczyć krzywicę.Mój synek(14 m-cy) na razie nie ma krzywicy(choć ja miałam i może to być dziedziczne)ale,jak na prawdziwego mężczyznę przystało,nogi wieczorem muszę mu umyć(nie kąpię go codziennie).Co do bucików,to kiedy tylko mozna chodzi w skarpetkach,ale już wiem,że na wiosnę kupię mu z materiału,są w granicy 15 zł.Pozdrawiwm Ilona.
      • Gość: Jedynka Re: Pocące się stópki IP: *.* 20.12.02, 20:05
        Witam IlonoMoja córeczka na pewno nie ma predyspozycji do krzywicy. Miesiąc temu byłysmy u ortopedy i wszystko jest na piatkę.Buciki tez nosimy z materiału ale to niestety nic nie daje. Kiedy tylko mogę pozwalam mojemu dziecku biegac w skarpetkach ale czasami jest to po prostu niemozliwe - podłogi z płytek. Myślałam, ze jest jakaś dobra firma, która produkuje buciki "oddychające" lub z dziureczkami, a ja po prostu na nia nie wpadłam.Pozdrawiam Jedynka
    • Gość: Monika_D Re: Pocące się stópki IP: *.* 20.12.02, 12:14
      Mojej Oli (15 miesięcy) też pocą się stopy w kapciach i dlatego zakladam jej na zmianę na trochę kapcie a potem skarpety. I słyszałam że wielu dzieciom pocą się nogi w kapciach więc trzeba jakoś to przeżyć.pozdrawiamMonika
    • Gość: gemma Re: Pocące się stópki IP: *.* 21.12.02, 10:29
      Hehe, a ja mam buty za ponad 60 zł (Postępy - z zalecenia ortopedy) i co z tego, skoro właśnie w nich Zuzce pocą sie stopy... Wcześniej, kiedy lekarz odradził nam chodzenie boso i kazał zakładać kapcie, Zuzka chodziła w skórzanych sandałkach i wszystko było w porządku. Przerzuciłyśmy się na te nieszczęsne Postępy - i choć są ze skóry, dziurkowane i mają odkryte palce, Zuzkowe stopy w nich pływają. ;)Polecam stosowanie jakiejś zasypki (albo może samego talku?). Kiedy wychodziłam ze szpitala z Zuzą, dostałam jakąś darmową próbkę. Nie używałam nigdy zasypki, ale jakoś tak szkoda mi było wyrzucić - a teraz się przydaje. To naprawdę działa, przynajmniej u Zuzi. Wystarczy posypać stópki przed założeniem skarpet i powtórzyć to jeszcze raz czy dwa w ciągu dnia. POzdrawiam :hello:gemma
      • Gość: Monika_D Re: Pocące się stópki IP: *.* 22.12.02, 13:32
        gemma w butkach Postępu mojej Oli pływają nogi tak jak Twojej Zuzce (na szczęście ortopeda powiedział że nie musi w nich chodzić). Najlepiej jest jak chodzi w samych skarpetkach ale czasem jest za zimno a poza tym te abs-y po praniu przestają spełniać swoje zadanie i moja żywa córa ciągle się przewraca i boje się aby nie przygrzmociła głową np. o futrynę.pozdrawiamMonika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka