Gość: Zuzia IP: *.* 30.12.02, 11:15 Kochani, moja półtoraroczna córka przerażliwie w ciągu dnia zgrzyta ząbkami. Czy Wasze dzieci robią tak samo?Nie chcę narazie iść do lekarza, ale czy myslicie, że to ma jakiś chorobliwy podtekst ?Będę wdzięczna za wszystkie informacje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: undp Re: Zgrzyty IP: *.* 01.01.03, 09:45 mój prawie 14 miesięczy Smyk nie zgrzyta, ale żeby Cię uspokoić zapytałam moją nieocenioną siostrę stomatologa, stwierdzła, że to nic takiego i że z czasem przechodzi. Groźne jest tylko przy stałych zębach i wtedy nosi się w nocy coś w rodzaju protezy-ochraniacza. Wszystkiego dobrego Twojej Rodzinie i Tobie Zuziu w Nowym Roku!Jewka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Zgrzyty IP: *.* 03.01.03, 10:53 Dziękuję za odpowiedź, ale już zdążyłam skontaktować z lekarzem pediatrą w tej sprawie, ponieważ słyszałam, że mogą to być objawy owsików ( bleeeeeeeee . Lekarka powiedziała mi, że z jednej strony to jest mit, natomiast nie wolno tego lekcewarzyć. Dziecko w ten sposób reaguje na różnego rodzajju przeżycia.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś