Dodaj do ulubionych

Reaguje na żółtko wymiotami

IP: *.* 15.01.03, 16:08
Chciałabym się zapytać mam, które być może miały taki przypadek, gdy dziecko po zjedzeniu żółtka jakąś godzinę później zwraca. Synek ma osiem miesięcy i za każdym razem tak się dzieje (sprawdzałam czy to nie przypadek). Aha, jaja na pewno świeże.Czy taka reakcja organizmu może o czymś śwaidczyć?
Obserwuj wątek
    • Gość: asiaks Re: Reaguje na żółtko wymiotami IP: *.* 15.01.03, 18:17
      Witam, moja Kasia miała kiedyś coś takiego. Jak była młodsza, to też reagowała wymiotami po żółtku (tak sobie wykalkulowałam). Później Jej to przeszło....
    • Gość: Brenda Re: Reaguje na żółtko wymiotami IP: *.* 16.01.03, 11:35
      Mój synek też reagował w taki właśnie sposób na jajko. To co się działo po podaniu najpierw samego żółtka a później całego jajka trudno nazwać tylko wymiotami. To było chlustanie a do tego biegunka i opuchlizna na twarzy i rączkach. Okropnie się męczył i więcej nie próbowałam mu jajek podawać.Brenda
      • Gość: EdytaK Re: Reaguje na żółtko wymiotami IP: *.* 16.01.03, 15:33
        A konsultowałyście to z lekarzem? Czy taka jest "uroda" dziecka czy też może alergia no i po jakim czasie to ustąpi?
    • Gość: goskax Re: Reaguje na żółtko wymiotami IP: *.* 16.01.03, 17:10
      Wbrew pozorom wymioty sa darem ! Organizm oczyszcza sie z tego, co mu szkodzi. Może to byc reakcja alergiczna. Jajka są silnym alergenem. Na jakis czas wstrzymaj się od podawania jajek. Spróbuj za jakis czas z bardzo małą iloscią. W niektórych źródłach spotkałam się z informacją,że jesli wystapia ostre objawy (biegunka, wymioty, dusznosci) z ponowna próba nalezy odczekać 6 a nawet 12 mies. Przy łagodniejszych objawach 2-3 mies. Powodzenia
      • Gość: EdytaK Re: Reaguje na żółtko wymiotami IP: *.* 16.01.03, 17:33
        Dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam :hello:
    • Gość: aniabania Re: Reaguje na żółtko wymiotami IP: *.* 22.01.03, 15:29
      na pewno swiadczy o alergii. odstaw jaja. moj krzysio tak mial, nie jada jaj a ma juz 2 lata. na razie dostaje tyle jajka co jest w pierogach, ciescie itp. Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka