Dodaj do ulubionych

Gorączka - potrzebne wsparcie

IP: *.* 07.02.03, 13:51
Witam, potrzebuję wsparcia i pocieszenia. Gabrysia (2 lata i 3 m-ce) wiecznie mi gorączkuje. Byle katar, a ona ma temperaturę... a często jej sie zdarza miec gorączkę (38 z kreskami i więcej) i żadnych innych objawów. Należe do matek panikujących :-) i trzesę sie o nią. Będe wdzięczna za słowa otuchyDziękuję Marghe
Obserwuj wątek
    • Gość: beacon Re: Gorączka - potrzebne wsparcie IP: *.* 08.02.03, 00:25
      Marghe będzie dobrze! Nie wiem co Ci napisać bo nie mam takiego doświadczenia (dzięki Bogu!). Moja Malwina miała tylko raz gorączkę po szczepionce 38,5 stopnia, bardzo płakała, była cała rozpalona i wtedy dałam jej czopka na zbicie (Calpol 125mg) i pomogło.Życzę zdrówka dla Gabi i jestem z Tobą myślami.Ja też jestem mamą "panikującą", która wszystko bardzo przeżywa. No to już nie jesteś sama tylko jesteśmy dwie, a pewnie jest nas więcej.PS.Napiszę jeszcze coś, czego się nie spodziewasz - że bardzo Cię lubię.Trzymaj się ciepło, wszystko będzie dobrze. PozdrawiamBeacon
    • Gość: beacon Re: Gorączka - potrzebne wsparcie IP: *.* 08.02.03, 00:30
      i jeszcze coś:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)Beacon
      • Gość: magamaga0 Re: Gorączka - potrzebne wsparcie IP: *.* 08.02.03, 13:04
        Dziękuję bardzo :-) :-) :-) :-)Marghe
        • Gość: KOTek_28 Re: Gorączka - potrzebne wsparcie IP: *.* 08.02.03, 23:10
          a wiesz co ja Ci napisze??? ze przerabialam z moim szkrabem drgawki goraczkowe w lipcu :(, i kazda kreska powyzej 36.6 przyprawia mnie o palpitacje serca. Nie bede pisala co przezylam tamtego dnia i nocy kiedy maly mial te piekielne drgawki. Badz co badz kazda temperatura to ogromny stres i nerwy. Niedawno zreszta pisalam o tym na forum. Jakies 3 tyg. temu maly mial 39.4! i nie chciala sie obnizyc..!!! poza tym tez czesto goraczkowal i mial robione badania coby wykryc przyczyne. I nic nie wykazaly, ale jakby mniej goraczkuje :). Wystraszylam te temperature hehe ;)Zdrowka i precz z goraczka!!!!Pozdrawiamy :)
    • Gość: magamaga0 Re: Gorączka - potrzebne wsparcie IP: *.* 10.02.03, 22:34
      To znowu ja... ciągle zmartwiona. Gaba znowu ma wyższą gorączkę - dziś 38 i 6 (termometr do ucha). Jedynym dodatkowym objawem jest katar. Lekarz kazal obserwowac - osluchowo czysta itp. Prawdopodobnie zrobimy badania moczu , jeśli gorączka nie minie do czwartku, morfologię. Martwię sie...MArgheBardzo dziękuję za słowa otuchy :-)
      • Gość: mariajolanta Re: Gorączka - potrzebne wsparcie IP: *.* 10.02.03, 22:55
        Witam Cię! No właśnie koniecznie zrób badanie moczu.U mojej Magdy temperatura była oznaką zakażenia dróg moczowych. Wiesz ale to nie musi być reguła.Może u Twojej Małej choroba jakoś wolniej się rozwija - może to jakiś wirus, teraz tego cholerstw jest mnóstwo wokół nas. Dawaj dużo picia!!! Pozdrawiam i głowa do góry Mariola
        • Gość: KOTek_28 Re: Gorączka - potrzebne wsparcie IP: *.* 10.02.03, 23:08
          po pierwsze dlaczego termometr do ucha?? slyszalam, ze sa bardzo zawodne!!! lepsze sa rteciowe, choc przyznaje, ze trudniejsze w uzyciu..po drugie koniecznie badanie moczu.po trzecie bedzie dobrze! pozdraewiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka