Dodaj do ulubionych

Nadgarstek

IP: *.* 19.02.03, 11:10
Dziewczyny pomóżcie !Boli mnie nadgarstek od roku , podobno jest to choroba matek . Mój synuś ważył nie mało i od ciągłego podnoszenia przy przewijaniu ( rączka pod pupę i do góry ) wysiadł mi nadgarstek . Pani doktor ortopeda stwierdziłarozluźnienie wiązadeł stawowych czyli nadwyrężenie i powiedziała najlepiej nie używać.Ale jak tu nie używać przy rocznym dziecku stęsknionym za pracującą mamą .Może zna ktoś jakieś domowe sposoby na tę dolegliwość .Pozdrawiam Zeta
Obserwuj wątek
    • Gość: aronka Re: Nadgarstek IP: *.* 19.02.03, 13:17
      Renatko, lepiej wybierz się do jakiegoś dobrego (!) ortopedy! Pisałam o tym, przy okazji postu o osteoporozie. Mam kłopot z nadgarstkiem. Piszę "mam", bo uważać muszę zawsze. Ta choroba się jakoś tak nazywa, tylko potrafię to wypowiedzieć, a nie wiem jak się piszę. ;) Może masz coś innego. :what: W każdym razie dostałam kilka zastrzyków tzw. blokady, więc po prostu przestało boleć. Nie da się tak, żeby nic nie robić ręką... Po każdej blokadzie miałam na trochę unieruchomioną rękę opatrunkiem. Lekarz chciał założyć mi gips, ale się wybroniłam (patrz:dziecko!). W ogóle ortopeda stwierdził, że pewnie pomogłaby operacja, ale bronię się dalej... W tej chwili mam spokój o tyle, że po prostu mnie nie boli. :) Być może do czasu. :(Jedno, co Ci mogę doradzić, to stosowanie maści (w żelu) Fastum albo Naproxen, albo jeszcze coś innego. Na pewno nie zaszkodzi i chyba nawet można kupić bez recepty (mnie zapisał lekarz). Ale mimo wszystko, jeśli Ci nie przejdzie, szukaj dobrego lekarza, nie ma co czekać. Chociaż, uwierz, ja nienawidzę chodzić do lekarzy, ale tu mnie już "przycisnęło". :hello:
    • Gość: dorotaM Re: Nadgarstek IP: *.* 19.02.03, 19:20
      Przy pierwszym synku miałam podobny problem.Ważył przy urodzeniu 4250 g i w dodatku szybko przybierał na wadze.W pewnym momencie gdy pchałam wózek z dzieckiem łzy same mi płynęły po twarzy.Pomogło takie usztywnienie na nadgarstki,jakie stosują osoby wyczynowo trenujące np gimnastyke na przyrządach.Mąż kupił mi to ustroistwo w sklepie sportowym(zapinane na rzepy,eleganckie).Oprócz tego,że odciąża staw to jeszcze rozgrzewa co pomaga pozbyć się kontuzji.Może i Tobie pomoże?Tego Ci życzę.Dorota. :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka