Dodaj do ulubionych

problemy z czekolada???

IP: *.* 28.02.03, 10:16
moj poltoraroczny syn lubi podjesc sobie czasem czekolady :D i dopoki jest to kinder czekolada wszystko jest ok, natomiast jesli maly wyzebra (co nie stanowi dla niego problemu) inna czekolade lub ciacho albo wafelek polany czekolada pojawiaja sie problemy z brzuszkiem (najgorzej jest ze slodyczami przywiezionymi z niemiec!!!); zawsze ma potem paskudne kupy i odparzona do zywego pupe; ostatnio po zjedzeniu piernikow czekoladowych wymiotowal; mam wrazenie, ze ma na to wplyw jakis konserwant czekoladowy lub inny specyficzny skladnik; napiszcie prosze czy macie podobne doswiadczenia ze slodyczami; czekam na szybkie odpowiedzi z gory dziekujemy!!!:hello:ps ostatnio maly bral antybiotyk i brzuszek byl dodatowo oslabiony !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Edie Re: problemy z czekolada??? IP: *.* 28.02.03, 12:38
      Witam,Moim zdanie tówj synek jest uczulony na czekoladę.Przejdź się do lekarza, żeby to stwierdził.Moja córka ma 11 m-cy i ostatnio spróbowałam jej dać kawałeczek czekolady na drugi dzień miała szorsktie policzki i bardzo prawdopodobne, że właśnie po czekoladzie ??Na razie nie będę jej dawać i tak ma na to czas :).Pozdrawiam,Edyta i Kaja
      • Gość: AniaSK Re: problemy z czekolada??? IP: *.* 28.02.03, 12:59
        Może to zależy od ilości kakao w czekoladzie? (dzieci często mają na nie uczulenie) .W "kinder" jest jej chyba mniej (bo ma sporo mleka), natomiast w "zwykłej" lub "gorzkiej" jest znacznie więcej.Takie mam podejrzenia obserwując mojego małego...
        • Gość: MajaB Re: problemy z czekolada??? IP: *.* 28.02.03, 13:41
          witaj !!!! Mój synek też jest uczulony na czekolade i wszystkie wyroby czekoladowe ,poprostu ich nie jemy za to szybko nauczyłam go jedzenia suszonych owoców,teraz jak chce cos słodkiego to prosi o morelki albo rodzynki i jest zdrowy .Dodam że po czekoladzie miał dokładnie takie same objawy jak ty opisujesz do tego jeszcze doszła wysypka....Jeszcze jedno ostatni dałam mu kawałek białej czekolady żeby sprawdzić czy to nie chodzi o kakao i chyba właśnie tak jest bo nic sie nie stało ,ale teraz poczekam jescze żeby mieć pewność...za jakiś czas znów sprubuje....może ty też sprubuj białej czekoladyPozdrawiam Maja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka