IP: *.* 03.03.03, 12:24
Od razu przeprasza, że tu a nie na zdrowie ale nie jestem u siebie i nie pamiętam hasła!!! Moja Paulina (2,5) odmawia przyjmowania lekarstw!! Jet po zapaleniu krtani (jako towarzyszące grypie - z wysoką gorączką i innymi szykanami). Teraz z krtanią lepiej, ale 38,5 gorączki się utzrymuje (dzięki farmaceutom za czopki) a Pauka nic poza Budesonidem nie chce (ale ten już jest odstawiony). Choruje od piątku i nic nie je. Kaszel jest już mokry i dojrzały ale wobec niełykania Bronchoprontu i Eurespalu nie umie go odkrztusić!! Próbowałam strzykawką, z kieliszka, ze smoczka, na siłę i nic!!! Zawsze z lekami było OK a teraz - walka przegrana - wypluwa Eurespal, Claritine, Ibufen i syrop z cebuli...Na wszelki wypadek mam antybiotyk (CEK) ale jak ja go podam, kiedy Pauka nie wypije??? Czy kotoś to już przeżył?? Help!! Kloss
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: grypa IP: *.* 03.03.03, 12:49
      A nie możesz podać w herbatce lub soku?Przygotuj mniejszą ilość tak żeby wypiła.Na mojego synka też nie ma innego sposobu.Ewentualnie strzykawką na siłę prawie po kropelce.Ale jeżeli jest to ohydny antybiotyk to lepiej wymieszać z jakimś płynem.Pozdrawiam.
      • Gość: guest Re: grypa IP: *.* 03.03.03, 13:37
        Jeżeli chodzi o odksztuszanie wydzieliny, to moja córcia miała takie czopki robione, ale nie pamiętam składu, a nie mogę znaleźć kartki z pudełka. Chyba był tam hydrokortyzon. Pomogły bardziej niż syrop, a i problemów z połykaniem nie było. Zapytaj lekarza, powinien coś na ten temat wiedzieć.pozdr. kamyczek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka