Dodaj do ulubionych

dziecko kuleje - nóżki

IP: *.* 07.03.03, 08:53
Cześć,mój Mateusz ma prawie 19 mscy. Wczoraj po południu zauważyłam, że kuleje. Teściowa wcześniej nie widziała, nie zaobserwowała żeby się gdzieś uderzył itp. MOżliwe że to od bucika, bo zaczął kuleć gdy tylko wyszliśmy z domu, aż się potknął. MOże źle założyłam bucika? Buciki "zdrowe", noski dosyć szerokie. Jednak zauważyłam że duży paluszek zachodzi na mniejszy. Tak chyba nie powinno być? Od czego jeszcze może kuleć? Dziś rano - po nocy nadal kuleje. Nie ma żadnych siniaków, zaczerwień, nic mu nie spuchło. Proszę o jakiekolwiek wskazówki.Dziękuję,Katasia
Obserwuj wątek
    • Gość: Katasia Re: dziecko kuleje - nóżki - do Kasi M IP: *.* 07.03.03, 08:55
      Kasiu Mprzerzuć proszę ten post na Zdrowie. Byłam na "zdrowiu" i przez "szukaj" szukałam podobnych tematów. POtem mnie wywaliło i jak wchodziłam drugi raz nie zauważyłam, że piszę na "Zakupach". Dziękuję i przepraszam, Katasia
      • Gość: dorotaklatka Re: dziecko kuleje - nóżki - do Kasi M IP: *.* 07.03.03, 13:14
        idz z dzieckiem do ortopedy, tzn. jesli nie dostalas skierowania po urodzeniu dziecka do ortopedy( jedno jest wazne na caly wiek dzieciecy) (kazde dziecko powinno takie dostac) to wez od pediatry nowe. Jesli kuleje to raczej nie od paluszka najlepiej niech specjalista go obejrzy puki jescze jest czas i mozna by np miednice zkorygowac wkladkapzdr. dorota
      • Gość: żona Re: dziecko kuleje - nóżki - do Kasi M IP: *.* 08.03.03, 00:53
        U syna mojej koleżanki było podobnie - okazało się, że przyczyną był wrastający paznokieć.danka
    • Gość: Weronisia Re: dziecko kuleje - nóżki IP: *.* 08.03.03, 00:39
      Idź do ortopedy. To może być od kręgosłupa, albo bioderek.Koniecznie musi to zbadać ortopeda, zrobi RTG.Moja córka została wysłana na gimnastykę, powiedziano mi tam też na co muszę uważać, na co nie pozwalać itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka