IP: *.* 12.03.03, 16:01
lekarz zalecił zrobienie badania kału mojej 2 letniej dzidzi. Dziecko między innymi dostało skierowanie na posiew redukcyjny (mam nadzieje), że dobrze to rozszyfrowałam no i .. Zadzwoniłam do IMID (Warszawa) z pytaniam co i jak. Priblem w tym, że Pani z w/w powiedziała, że powinnam ów dostarczyć w wyjałowionym pojemniczku. No to ja galopem przez okoliczne apteki, ale nikt nie słyszał o czym takim. Co z tym zrobić ? Czy ktoś robł takie badanie i może mi jakoś poradzić, pomóc. Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Badanie IP: *.* 12.03.03, 16:08
      Takie pojemniczki posiadają stacje sanepidu i tam otrzymasz takowy. Chyba nawet i tam to badanie trzeba zrobić, bo nie wiem czy robią je w przychodniach...Pozdrawiam- Gabi
      • Gość: guest Re: Badanie IP: *.* 12.03.03, 18:21
        W laboratorium bakteriologicznym, gdzie robią te badania też można dostać te pojemniki. Ale ja kupowałam sterylne w aptece, a nie mieszkam w jakiejś metropolii. pozdrawiam, monika
        • Gość: guest Re: Badanie IP: *.* 12.03.03, 19:15
          u mnie w aptece tez sa takowepoza tym moze masz jakas kolezanke z malym dzieckiem i ma sterylizator to ci normalne opakowanie na kal wysterylizuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka