Dodaj do ulubionych

Re: Wielkie drapanie -pomocy!

IP: *.* 14.03.03, 08:04
Moja myszka ze trzy tygodnie temu dostała wysypkina rączce. Drobne krosteczki, bardziej czerwone po myciu. Było ich niewiele tylko przy nadgarstku. Zmieniłam proszek, choć nigdy na ten który używałam nie była uczulona. Mała non sto mówi że ją coś swędzi i co okazuje się że to się roznosi. Ma to już na obu rączkach i nie tylko przy nagdarstku, ale i na pleckach. Pomóżcie co można samemu zrobić. Boję się iść do przychodni ze względu na grypę, a Ola jest z tych dzieci co zaraz chwytają choróbsko i na dodatek trzyma ja to długo i długo. Więc zwlekam z wizytą, ale mała cierpi a ja razem z nią. Może coś poradzicie. Czekam. Mirella
Obserwuj wątek
    • Gość: diament Re: Wielkie drapanie -pomocy! IP: *.* 15.03.03, 00:21
      Jezeli jest to wysypka uczuleniowa, moze pomoze masc Hydrocortisone (dla malych dzieci 1/2%) i sprobuj podac wapno do picia. Mojemu synkowi pomogla ta masc po pierwszym posmarowaniu. Powodzenia. Diament.
    • Gość: Weronisia Re: Wielkie drapanie -pomocy! IP: *.* 15.03.03, 12:25
      A to ją swędzi non stop? Czy może bardziej na wieczór i nad ranem? Drobne plamki? Czy z pęcherzykiem wypełnionym płynem?Jeśli to się rozchodzi na całe ciałko, to ja nie czekałabym i poszłabym do dermatologa. Tym bardziej, że to się zaczęło od rączek - więc nie jest od proszku do prania... Nie jest to też alergia...Tak może zaczynać się zakażenie świerzbem... miała to moja córka. Zaczęło się od mocno swędzących plamek, prawie niewidocznej wysypki na rączkach, potem było więcej i więcej i więcej. Lekarz stwierdził, że to Atop. Zap. S. ale dermatolog od razu zmienił diagnozę na świerzb. I nie ma na to żadnego domowego sposobu. Konieczne są specjalne płyny.Być może to nie świerzb, ale i tak poszłabym do dermatologa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka