Dodaj do ulubionych

zgrzytanie zębami

IP: *.* 26.03.03, 09:17
Moje 11 miesięczne dziecko często w ciągu dnia zgrzyta zębami, w nocy nie zauważyłam. Jak myślicie czy to normalne czy trzeba poradzić się lekarza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Agula27 Re: zgrzytanie zębami IP: *.* 26.03.03, 09:30
      Cześć Mamo Tomka! :hello:Nie wiem czy cię to pocieszy, ale moja Zuzka w tym wieku też zgrzytała zębami. Zaczęła gdy wychodziły jej dolne jedynki i mogła nimi zgrzytać o górne :grin:. Przestała dopiero jak nie dokuczały jej już ząbki. Teraz wychodzą jej dwójki ale dla odmiany wszystko i wszystkich gryzie, ale zgrzytanie się skończyło. :)Pozdrawiamy gorąco Agula i 13miesięczna Zuzunia :hello:
      • Gość: Asia_ Re: zgrzytanie zębami IP: *.* 26.03.03, 11:50
        Cześć :hello:Moja córka (9,5 miesiąca) zaczęła zgrzytać zębami gdy miała 7 miesięcy.Wtedy pojawiły się górne jedynki. Pocierała górnymi ząbkami o dolne. Trwało to jakieś 2 miesiące. Teraz już tego nie robi. :)PozdrawiamAsia i Natalka.
    • Gość: misie_pysie Re: zgrzytanie zębami IP: *.* 26.03.03, 12:20
      Tak, dzieci często zgrzytają, jak im się zęby wyrzynają. To najczęstsza przyczyna, inne- to: robaki (można zrobić badanie z kału) i napięcia nerwowe (ale to bardziej u dorosłych).Ja bym poczekała jakieś 2-3 miesiące obserwując dzidziusia, czy idą ząbki, bo myślę, że to jest przyczyną.PozdrawiamYoostina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka