Dodaj do ulubionych

conocne wymiotowanie - prosze o sugestie

31.12.06, 13:54
Moj synek od tygodnia co noc wymiotuje. W dzien wszystko w porzadku, bawi sie
smieje normalnie je a w nocy dzies tak po 5 godzinach spania budzi sie i
wymiotuje. Nie ma goraczki, biegunki. Kombinowalam na wszystkie sposoby co by
moglo mu zaszkodzic i w jedzeniu nie widze przyczyny. Bylam oczywiscie u
lekarza i nic nie stwierdzil, a badania to wiadomo ze ewentualnie po nowym
roku bedzie mozna zrobic,wysnulismy taką teorie ze to moze od sliny, bo on
teraz zabkuje a sie nie slini na zewnątrz, moze ta slina w nocy mu splywa
gdzies i dtatego te wymioty, no juz sama nie wiem. czy ktos spotkal sie z
czyms podobnym, prosze o odpowiedzi?
Obserwuj wątek
    • marcelkowamama Re: conocne wymiotowanie - prosze o sugestie 31.12.06, 14:38
      up
    • bunny.tsukino Re: conocne wymiotowanie - prosze o sugestie 31.12.06, 14:39
      Ile ma synek??
      Jeżeli lekarz wykluczył jakieś choroby, to pozostaje uważna obserwacja. A czym
      wymiotuje, że tak spytam dociekliwie.
      Mój przy ząbkowaniu wymiotował ewidentnie śliną, którą bezwiednie połykał. Jak
      miał katar to właśnie glutami, nie mógł wydmuchać nosem, ja nie nadążałam z
      gruszką i w ten sposób sobie radził.
      I jaka jest intensywność wymiotów? Syn nie przejada się na noc?
      • marcelkowamama Re: conocne wymiotowanie - prosze o sugestie 31.12.06, 14:50
        mój synek ma siedem miesiecy, nie przejada sie na noc bo zjada tyle samo co
        zawsze, a wymiotuje no jedzeniem jesli jeszcze ma w zoladku cos, a ktorejs nocy
        zwymiotowal dopiero okolo 4-tej no to byla juz tylko duza ilosc sliny a tresci
        pokarmowej juz nie bylo bo juz było wszystko strawione.
    • marcelkowamama Re: conocne wymiotowanie - prosze o sugestie 31.12.06, 17:21
      chba to rzadko sie zdarza takie zjawisko skoro nie ma odzewu sad
    • marcelkowamama Re: conocne wymiotowanie - prosze o sugestie 02.01.07, 09:12
      jeszcze raz podnosze
    • mamulka555 Re: conocne wymiotowanie - prosze o sugestie 02.01.07, 11:58
      Moja córcia też ząbkuje i w nocy zaczęła wymiotować (najpierw mlekiem a później
      śliną). Odstawiłam bebilon i karmię na noc piersią - budzi się co 2 godz. z
      głodu ale nie wymiotuje! właśnie się zastanawiam czym nakarmić na noc, żeby
      ładnie spała, bo chodzę już na rzęsach:}
      Coś za coś sad
      • eps Re: conocne wymiotowanie - prosze o sugestie 02.01.07, 12:02
        mojemu czasami zdarzyło sie zwymiotowac jak po jedzeniu nie odbił.
      • marcelkowamama do mamulki 555 02.01.07, 21:07
        hmm, no to jakie ma znaczenie to czym ja nakarmisz? czy chodzi o to ze zanim ta
        slina tam zalegnie to juz nie ma w zoladku mleka( nasze mleczko szybko sie
        strawia)? no ale mój jak nie ma juz mleka w zolądku to wymiotuje sliną. Wiesz co
        zrobilam ostatnio? Znowu pod przednie nogi łózka wlozylam cegly jak za czasow
        wczesno niemowlecych. Śpi w pochyleniu i od dwoch nocy nie zwymiotowal. mam
        nadzieje ze to o to chodzlo a nie ze to poprostu przerwa w wymiotach
        • alpepe Re: do mamulki 555 02.01.07, 21:46
          gdyby ci się to jednak jeszcze zdarzało, to zrób badanie kału na pasożyty.
          Dziwne mi się to wydaje u niemowlęcia, ale jak nie znajdziesz innej przyczyny,
          to sprawdź i ten trop. Znajomej syn, jak chodził do przedszkola i zaraził się
          lambliami, to wymiotował co noc.
          • marcelkowamama Re: do mamulki 555 03.01.07, 09:42
            no ale wlasnie czy to nie dziwne ze tylko w nocy? w dzien wszystko spoko, apetyt
            w normie a w ocy takie przeboje i to zawsze o tej samej godzinie. Co do
            pasozytow u niemowlaka to jest to jak najbardziej mozliwe z tego co czytalam na
            ten temat. Wlasnie mam zamiar isc po skierowanie na badania mimo ze juz trzecia
            noc bez wymiotow ale nie zaszkodzi sprawdzic
            • donkaczka Re: do mamulki 555 03.01.07, 22:19
              napisz co wyszło
              moja mała wczoraj po 4 godzinach snu chlusnęła dwa razy w odstępie kilku minut
              żadnego płaczu marudzenia, zasnęła i spała po raz pierwszy całą noc jak zabita
              w dzień zrobiła kupkę z długimi na 10cm kilkunastomwa nitkami brązowego śluzu,
              doszłam do wniosku że cos jej zaskzodziła
              dziś na razie spokój, ale śpi dopiero trzecią godzinę, zobaczymy

aha wczoraj wyszedł rano pierwszy ząbek, na razie obserwuję i czekam co dalej
              • marcelkowamama Re: do mamulki 555 04.01.07, 09:58
                odpowiem jak tylko dostane sie do naszej super przychodnisad coraz bardziej
                stawiam jednak na zębowe sprawy. u nas tez po tym pierwszym wymiotowaniu byla
                kupka ze śluzem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka