mamakrzysia4 01.01.07, 22:00 robiliście-potrzebne skierowanie, gdzie, u kogo i za ile-mój pediatra zaniedbał i teraz w prawie 10 msc Krzysia mamy problem. Prosze odpiszcie Nasz Skarb Krzyś jest z nami od 4 marca 2006r. Krzyś majuż... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidia23 Re: usg bioderek niemowlaka 01.01.07, 22:02 Hm...Pediatra powinien dać skierowanie do ortopedy, gdy dziecko miała 4-6 tygodni. Teraz idź poprostu do pediatry i nie da Ci takie skierowanie. w gabinecie ortopeda podczas wizyty powinien zrobic usg bioderek. http;//www.aleksandraikonrad.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
spa746 Re: usg bioderek niemowlaka 01.01.07, 22:05 Dostaliśmy takie skierowanie podczas pierwszej wizyty w przychodni u dzieci zdrowych. Badanie było robione gdy synek miał 6 tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
magda_wojciechowska Re: usg bioderek niemowlaka 01.01.07, 22:03 Skierowanie potrzebne, jesli chcesz zrobic w specjalistycznej nieprywatnej przychodni. Robi sie je u ortopedy. I faktycznie czas najwyzszy zrobic - pierwsze USG zalecane jest juz po 6 tygodniu zycia dziecka, choc moim zdaniem to zbyt wczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cassandra7 Re: usg bioderek niemowlaka 02.01.07, 01:55 a ja mieszkam w anglii i z powodu problemu z mieszkaniem nie moglam tego terminu 6 tygodni dotrzymac. jak tam zadzwonilam jak maly mial 10 tygodni, to mi powiedzieli, ze juz za pozno, bo jest za stary! i jesli w ogole, to rentgen w wieku 6 miesiecy. i co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
ebk123 Re: usg bioderek niemowlaka 02.01.07, 09:30 A jak w Anglii podchodzą do szerokiego pieluchowania w ramach profilaktyki? Pozdrawiam, ebeka Odpowiedz Link Zgłoś
twixy Re: usg bioderek niemowlaka 01.01.07, 22:04 Jak zaniedbał to niech teraz wypisze. A jak na skierowanie to nic nie płacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-z11 Re: usg bioderek niemowlaka 01.01.07, 22:05 Mój synek ma 4 miesiące i jest wcześniakiem. Przy wyjściu ze szpitala zalecono nam kontrolę u ortopedy. Byłam z nim już dwa razy, chodzę co trzy miesiące. Mieszkam we Wrocławiu i chodzę do dr Szybińskiego. Potrzebne jest skierowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: usg bioderek niemowlaka 01.01.07, 22:05 najlepiej zrobisz jak pójdziesz prywatnie do dobrego specjalisty od USG no i oczywiście do ortopedy - jeśli masz jakieś podejrzenia co do stanu bioder synka. Niestety, czas ma w takich kwestiach duże znaczenie - a w kolejkach do specjalistów, różnie w różnych miastach trzeba czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: jesteśmy z Warszawa 01.01.07, 23:01 Prywatnie możesz zrobić na Waryńskiego 9 u prof. Marcińskiego (72 zł rok temu). www.rentgen.pl/ Polecam z całego serca, po jego diagnozie będziesz miała pewność, że wszystko w porządku. Potem i tak do ortopedy, panstwowo pewnie kolejki, prywatnie ok. 80 zł (np. doktor Hanna Wasserman). Powinnaś to zrobić to jak najszybciej, jeśli masz jakieś wątpliwości - twój synek jest już duży i ewentualne leczenie w tym wieku dysplazji do przyjemnych nie należy. Trzymam kciuki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kwrzosek1 Re: jesteśmy z Warszawa 02.01.07, 08:26 byłam i polecam prof.Marcinskiego,robiłam u niego i usg przezciemiaczkowe i usg stawów biodrowych,koszt 72 zł Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: jesteśmy z Warszawa 01.01.07, 23:02 no to z wyborem specjalisty nie będziesz miała problemu. Skorzystaj z wyszukiwarki forumowej Twoje dziecko ma juz 10 miesięcy - ale na wizycie u ortopedy byliście? Bioderka były już kiedyś diagnozowane? Odpowiedz Link Zgłoś