ann32 10.01.07, 20:42 Muszę zrobić mojej trzyletniej córeczce badania kału na pasożyty oraz morfologii z rozmazem. Gdzie mogę znaleść normy dla takich dzieci, abym mogła porównać wyniki? Z góry dziekuję i pozdrawiam. Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
omamamia1 Re: Morfologia 10.01.07, 20:49 Przy wynikach morfologii będziesz miała podane normy dla wieku(oprócz przedziałow również wskazanie gdy są przekroczone H-podwyższone,L-poniżej normy) Przy braku pasożytów będzie wynik ujemny. Odpowiedz Link Zgłoś
upupa_epops Re: Morfologia 12.01.07, 20:25 a to Ty nie masz zamiaru pokazać tych wyników lekarzowi? on chyba najlepiej Cię poinformuje, czy wszystko jest w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka79 Re: Morfologia 12.01.07, 20:36 Musisz równiez wiedzieć, ze co do morfologii, normy podane są dla dorosłych i mogą się sporo różnić, a na pierwszy rzut oka nawet zaniepokoić. Dlatego zajrzyj na tę stronę, są tam normy dla dzieci z podziałem na wiek - www.laboratorium.swinoujscie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
omamamia1 Re: Morfologia 12.01.07, 20:55 Idąc na morfologie podajesz pesel bądź datę urodzenia dziecka i nie dzieje sie tak przypadkowo,gdyż z tej informacji podane są wartości dla wieku dziecka.Ja robiąc badania dzieciom nie konsultowałam ich z lekarzem,gdyż wszystkie wartości były dokładnie w normach (dla aktualnego wieku dziecka). Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka79 Re: Morfologia 12.01.07, 21:04 No ok...ale nie wszędzie tak jest. U nas np w Luxmedzie, na wynikach są normy dla dorosłych! Odpowiedz Link Zgłoś
ruda110 Re: Morfologia 12.01.07, 21:32 Ja dzisiaj odebrałam wyniki morfologii i niby podano w nich normy dla wieku, ale moja córcia nie zawsze się w nich mieściła. Sprawdziłam na str. internetowych z dokładniejszym podziałem na wiek dziecka i odetchnęłam z ulgą. Lekarz potwierdził, ze są ok. Monika Odpowiedz Link Zgłoś