mycha231 12.01.07, 20:42 Co lepiej podać jak zaczyna sie ten kaszel Eurespal i Zyrtec czy Eurespali i Difergan??? Oczywiście wrazie wielkiego napadu "szczekajacego "kaszlu mam Encorton w apteczce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janeczka79 Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 12.01.07, 20:46 A moze do lekarza - warto osłuchac dziecko!! Zwłaszcza, ze to się może przerodzić w zapalenie płuc. Jesli chodzi o taki napadowy kaszel np w nocy, to lekarz nasz zaleca Diphergan. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha231 Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 12.01.07, 20:53 Zobacymy jaka będzie noc i czy czasem nie daj Boze znów nie wyladujemy w szpitalu po zastrzyk. Oczywiście jeśli jutro się nie poprawi pójde prywatnie do lekarza(u nas przychodnia w sob nieczynna). Pytam sie jaki zestaw jest lepszy bo jeden pediatra radzi to a drugi to. Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka79 Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 12.01.07, 21:01 Jakis miesiąc temu mój czterolatek brzydko kszlał, tak "szczekająco" i na początku był Eurespal, witaminy, potem doszedł Diphergan 2xdziennie no i dodatkowo na noc, w razie napadu kaszlu. Niestety został włazcony antybiotk Sumamed. Wiem,że było to konieczne, nasza lekarka jest ostrożna i nie przypisuje antybiotyków od tak - zdążyłam poznać jej sposób leczenia przez te lata, no ale cóż - grunt, że przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
acybulka5 Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 12.01.07, 22:21 mam 7-latka z którym miałam te same przejścia.ważna sprawa na noc -zimno w pokoju tem.19-20 C, nawilżacz !!!!!! Z leków polecam też Dipfergan lub Clemastin.Zapytaj się pediatry o czopki robione na atak szczekajacego kaszlu (kiedys synek mial takie przepisane "na wypadek").U synka zdiagnozowano,ze przyczyna kaszlu krtaniowego byla alergia wziewna i trzeci migdal.Pociesze na koniec że wyrasta sie z tego . Odpowiedz Link Zgłoś
acybulka5 Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 12.01.07, 22:30 zapomiałam jeszcze dodać ,ze dziecko musi duzo pić.Pomaga tez w razie napadu w nocy spacer po dworzu.Sama niedawno musiałam wędrować z młodszym synkiem rano po osiedlu ,gdyż mial napad kaszlu krtaniowego.Pomoglo Odpowiedz Link Zgłoś
mycha231 Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 15.01.07, 12:42 Dzieki za odpowiedzi. No niestety noc z piatku na sobote była straszna i musiałam podać małej Encorton Ale dzis jest już zupełnie dobrze, kaszlu blak. Podam jej jeszcze Eurespal i mam nadzieję że będzie juz ok.....do nastepnego razu. Niestety córka ma dopiero 1,5 roku i za wcześnie jest na testy ale mozliwe ze to tez jest alergia. a co do nawilżacza to został on nam kategorycznie zakazany ze wzgledu na mozliwość wywołania właśnie alergii (z powodu gromadzących się w wodzie różnego "dziadostwa"), ja spryskuję przed spaniem w pokoju takim zwykłym spryskiwaczem do kwiatów. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek_p Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 15.01.07, 21:26 To jesteś w błędzie. Skąd to dziadostwo w wodzie. Stosuj destylowaną wodę i wlewaj do nawilżacza tyle aby zużyć np przez jeden dzień (żeby nie stała). Ja stosuję nawilżacz od 2 tygodni (chodzi całą noc), obniżyłem temp. w sypialni dziecka i odpukać mamy spokój z zapaleniem kratani. Odpowiedz Link Zgłoś
acybulka5 Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 15.01.07, 19:16 Moj synek tez,byl alergikiem.Ale do nawilzacza stosowalismy wode destylowana,i po nocy mylam go i suszylam.Bylo to 3-4 lata temu,teraz sa napewno nowoczesniejsze nawilzacze.Pozdrawiam i zycze spkojnej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 15.01.07, 22:50 nawilżacz jak najbardziej.ale przede wszystkim trzeba pilnować żeby temperatura w nocy w sypialnie nie była zbyt wysoka.Ja trzymam około 18 stopni.W razie napadu podaję Diphergan. Odpowiedz Link Zgłoś
chcemisiespac Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 16.01.07, 08:54 Witam Mamy te same problemy, chociaż moje się już skończyły. Eurespal jest środkiem przeciwzapalnym i powinien być podawany podczas całej infekcji. Diphergan jest przeciwkaszlowy i może być podany dorażnie, gdyż nieco obkurcza śluz.ówkę. Jeśli chodzi o zyrtec, jest to lek przeciwalergiczny i też powinien być podawany na stałe. Moje dzieci( dwójka )obydwoje się dusiły. Starszy mocniej, dostawał na stałe inchalacje z nebulizatora, później tylko doraźnie, czasem nawet z adrenaliną. Radzę zbadać migdałka, gdyż u moich dzieci wycięcie spowodowało natychmiastowe wyeliminowanie obrzęków krtani, choć wydawać się mogło że nie ma to nic wspólnego i wcale nie liczyliśmy na tak wielką poprawę. Na pocieszenie powiem, że mnóstwo dzieci ma kłopoty z krtanią, a nawet te z niewyciętym migdałkiem lub niestwierdzonej alergii w końcu z tego wyrastają Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś