Dodaj do ulubionych

Kaszel krtaniowy-PILNE!!!

12.01.07, 20:42
Co lepiej podać jak zaczyna sie ten kaszel Eurespal i Zyrtec czy Eurespali i
Difergan??? Oczywiście wrazie wielkiego napadu "szczekajacego "kaszlu mam
Encorton w apteczce.
Obserwuj wątek
    • janeczka79 Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 12.01.07, 20:46
      A moze do lekarza - warto osłuchac dziecko!! Zwłaszcza, ze to się może
      przerodzić w zapalenie płuc. Jesli chodzi o taki napadowy kaszel np w nocy, to
      lekarz nasz zaleca Diphergan.
    • mycha231 Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 12.01.07, 20:53
      Zobacymy jaka będzie noc i czy czasem nie daj Boze znów nie wyladujemy w
      szpitalu po zastrzyk. Oczywiście jeśli jutro się nie poprawi pójde prywatnie
      do lekarza(u nas przychodnia w sob nieczynna). Pytam sie jaki zestaw jest
      lepszy bo jeden pediatra radzi to a drugi to.
      • janeczka79 Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 12.01.07, 21:01
        Jakis miesiąc temu mój czterolatek brzydko kszlał, tak "szczekająco" i na
        początku był Eurespal, witaminy, potem doszedł Diphergan 2xdziennie no i
        dodatkowo na noc, w razie napadu kaszlu. Niestety został włazcony antybiotk
        Sumamed. Wiem,że było to konieczne, nasza lekarka jest ostrożna i nie
        przypisuje antybiotyków od tak - zdążyłam poznać jej sposób leczenia przez te
        lata, no ale cóż - grunt, że przeszło.
    • acybulka5 Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 12.01.07, 22:21
      mam 7-latka z którym miałam te same przejścia.ważna sprawa na noc -zimno w
      pokoju tem.19-20 C, nawilżacz !!!!!! Z leków polecam też Dipfergan lub
      Clemastin.Zapytaj się pediatry o czopki robione na atak szczekajacego kaszlu
      (kiedys synek mial takie przepisane "na wypadek").U synka zdiagnozowano,ze
      przyczyna kaszlu krtaniowego byla alergia wziewna i trzeci migdal.Pociesze na
      koniec że wyrasta sie z tego .
    • acybulka5 Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 12.01.07, 22:30
      zapomiałam jeszcze dodać ,ze dziecko musi duzo pić.Pomaga tez w razie napadu w
      nocy spacer po dworzu.Sama niedawno musiałam wędrować z młodszym synkiem rano
      po osiedlu ,gdyż mial napad kaszlu krtaniowego.Pomoglo
      • mycha231 Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 15.01.07, 12:42
        Dzieki za odpowiedzi. No niestety noc z piatku na sobote była straszna i
        musiałam podać małej Encorton sad Ale dzis jest już zupełnie dobrze, kaszlu
        blak. Podam jej jeszcze Eurespal i mam nadzieję że będzie juz ok.....do
        nastepnego razu. Niestety córka ma dopiero 1,5 roku i za wcześnie jest na testy
        ale mozliwe ze to tez jest alergia. a co do nawilżacza to został on nam
        kategorycznie zakazany ze wzgledu na mozliwość wywołania właśnie alergii (z
        powodu gromadzących się w wodzie różnego "dziadostwa"), ja spryskuję przed
        spaniem w pokoju takim zwykłym spryskiwaczem do kwiatów.
        • kubek_p Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 15.01.07, 21:26
          To jesteś w błędzie. Skąd to dziadostwo w wodzie. Stosuj destylowaną wodę i
          wlewaj do nawilżacza tyle aby zużyć np przez jeden dzień (żeby nie stała). Ja
          stosuję nawilżacz od 2 tygodni (chodzi całą noc), obniżyłem temp. w sypialni
          dziecka i odpukać mamy spokój z zapaleniem kratani.
    • acybulka5 Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 15.01.07, 19:16
      Moj synek tez,byl alergikiem.Ale do nawilzacza stosowalismy wode destylowana,i
      po nocy mylam go i suszylam.Bylo to 3-4 lata temu,teraz sa napewno
      nowoczesniejsze nawilzacze.Pozdrawiam i zycze spkojnej nocy
      • gusia210 Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 15.01.07, 22:50
        nawilżacz jak najbardziej.ale przede wszystkim trzeba pilnować żeby temperatura
        w nocy w sypialnie nie była zbyt wysoka.Ja trzymam około 18 stopni.W razie
        napadu podaję Diphergan.
    • chcemisiespac Re: Kaszel krtaniowy-PILNE!!! 16.01.07, 08:54
      Witam
      Mamy te same problemy, chociaż moje się już skończyły.
      Eurespal jest środkiem przeciwzapalnym i powinien być podawany podczas całej
      infekcji. Diphergan jest przeciwkaszlowy i może być podany dorażnie, gdyż nieco
      obkurcza śluz.ówkę. Jeśli chodzi o zyrtec, jest to lek przeciwalergiczny i też
      powinien być podawany na stałe.
      Moje dzieci( dwójka )obydwoje się dusiły. Starszy mocniej, dostawał na stałe
      inchalacje z nebulizatora, później tylko doraźnie, czasem nawet z adrenaliną.
      Radzę zbadać migdałka, gdyż u moich dzieci wycięcie spowodowało natychmiastowe
      wyeliminowanie obrzęków krtani, choć wydawać się mogło że nie ma to nic
      wspólnego i wcale nie liczyliśmy na tak wielką poprawę.
      Na pocieszenie powiem, że mnóstwo dzieci ma kłopoty z krtanią, a nawet te z
      niewyciętym migdałkiem lub niestwierdzonej alergii w końcu z tego wyrastają
      Pozdro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka