Dodaj do ulubionych

Do mam chłopców-zaczerwieniony siusiak..jak pomóc

14.01.07, 21:05
nie wiem czy to przyczyna płaczu mojego synka...czym można posmarować siusiaka zeby nie zaszkodzić, a żeby przyniosło ulge??końcówka skórki jest czerwona. Jest wykapany i podczas kapieli zawsze odsuwam skórke, aby wymyć dokładnie.
Obserwuj wątek
    • lidia23 Re: Do mam chłopców-zaczerwieniony siusiak..jak 14.01.07, 21:12
      Ja bym przemyła rumiankiem
      www.aleksandraikonrad.blog.onet.pl
    • vanilla.an Re: Do mam chłopców-zaczerwieniony siusiak..jak 14.01.07, 21:41
      Miałam podobną sytuację ,ale wiązało się to ze zmianą pieluszek.Siusiaczek też
      był czerwony i smarowalam delikatnym kremikiem i częściej wietrzyłam.Oczywiście
      powróciłam do Pampersów.Po kilku dniach śladu nie było.Pozdrawiam.
    • 4_beata Re: Do mam chłopców-zaczerwieniony siusiak..jak 14.01.07, 21:55
      polecam przemywanie "korą dębu" jest to taki napar w saszetkach do zaparzenia
    • piegusie rumianek+kora dębu 14.01.07, 22:10
      do każdej kąpieli dolewałam napar z 4 torebek kory+ 4 torebki rumianku.
      • mata811 dziękuje Wam za odp:-) 15.01.07, 08:24
        j.w.
        • elle37 Re: dziękuje Wam za odp:-) 15.01.07, 08:33
          moj synek mial czerwona koncowke siusiaczka, gdyz mial za wysokie ph moczu, bierze na to witamine C i przeszlo pozdrawiam
          • izek26 Re: dziękuje Wam za odp:-) 15.01.07, 11:42
            mój 5 miesięczny synek miał ostatnio zapalenie siusiaka pediatra kazała nam
            robić okłady z rivanolu i dała nam skierowanie do chirurga ,chirurg powiedział
            to samo,żeby robić okłady z rivanolu przez 2-3 dni i w razie gdyby nie przeszło
            pokazać się za 2 dni.Po 2 dniach siusiak miał się dobrze,żadnych śladów
            zaczerwienienia i powiedział żeby do roku narazie w żadnym wypadku nie odciągać
            skórki
    • vilemo1 Re: Do mam chłopców-zaczerwieniony siusiak..jak 15.01.07, 15:15
      Mnie tez lekarz powiedział żeby obmyć rivanolem .Ja też zauważyłam,że to było w
      trakcie zmiany pieluszek, używałam wtedy z belli. Jak wróciłam do pampersa
      problem znikł(jak na razie).
    • miciek6 Re: Do mam chłopców-zaczerwieniony siusiak..jak 15.01.07, 16:29
      PIMAFUCORT--pod napletek 1 x dziennie i przemywanie rumiankiem --100% gwarancji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka