Dodaj do ulubionych

Szczepionka Infanrix

18.01.07, 20:08
Czy któraś z mam szczepiła swoje dwumiesięczne niemowle tą szepionką? Jest to 5-cio składnikowa szczepionka, którą się szczepi zamiast podstawowej - przeciw blonicy, tężcowi i krztuścowi. Jest płatna i podobno lepsza. Proszę Was o opinię.
Obserwuj wątek
    • kinia_lo Re: Szczepionka Infanrix 18.01.07, 20:13
      Szczpiłam nią mojego synka. Żadnych reakcji po szczepieniu nie było, myślę że
      to dobry wybór. Pozdrawiam
    • nacia.06 Re: Szczepionka Infanrix 18.01.07, 20:19
      Ja też szczepiłam swojego synka. Wszystko było w porządku, żadnej gorączki.
      Polecała mi ją pediatra.
      • spa746 Re: Szczepionka Infanrix 18.01.07, 20:27
        Ja szczepiłam szczepionką 6 w 1 jak synek miał 2 miesiące i przez 3 noce bywało
        nieciekawie ale w dzień nie zauważyłam innych ojawów. Dzis była 2 dawka.
        • letica Polecam n/t 18.01.07, 20:34
          Szczepiłam,zadnych objawów ani skutków ubocznych. Jedno kłucie, szybko i po
          bólu. Jest to obecnie najlepsza na rynku szczepionka.
          • brises73 Re: Polecam n/t 18.01.07, 20:50
            Dokładnie tak!!! Chwali się tę szczepionkę właśnie dlatego, że jest
            "łagodniejsza" niż ta 6w1, jeśli chodzi o efekty uboczne. Nasze maleństwo po
            pierwszej dawce słodko usnęło i budziło się już tylko parę razy na cycolka do
            samiutkiego rana.
    • ameraa Re: Szczepionka Infanrix 18.01.07, 20:52
      ja też szczepiłam małego tą szczepionką. Efekt rewelacyjny, zadnych objawów mało
      ukłuc, ale już fakt jak potrafi wyczyścic portfel to już inna sprawa...
    • agusia19751 Re: Szczepionka Infanrix 18.01.07, 21:20
      polecam, również żadnych stanów gorączkowych ani innych komplikacji po szczepionce.
    • eewelka Re: Szczepionka Infanrix 18.01.07, 22:10
      U nas też nie było żadnych objawów
    • matkapolka06 Re: Szczepionka Infanrix 18.01.07, 22:13
      Szczepiłam,szczerze polecam-żadnych odczynów poszczepiennych.Płaciłam 230zł.
      • ines.wroblewska Re: Szczepionka Infanrix 18.01.07, 23:46
        My też szczepiliśmy Infanrixem 6 w 1, wszystko było w porządku, za kilka dni
        mamy kolejną wizytę. Pomimo skojarzenia antygenów przeciwko 6 chorobom podobno
        są dobrze oczyszczone i mają ich mniej niż szczepionka, taka jaką my
        przyjmowaliśmy w dzieciństwie przeciwko jednej chorobie.
        • pipi64 Re: Szczepionka Infanrix 19.01.07, 10:09
          Dzięki bardzo za Wasze opinie.
          A jak to się będzie miało w przyszłości? Czy macie jakieś pojęcie na ten temat? Czy szczepionka w pełni zabezpieczy dziecko przed chorobami?
          Pediatra poleciła mi również szczepionkę ROTAVIX - poza obowiązkowymi i również płatna. Co na jej temat powiecie?
    • dorota.skupa Re: Szczepionka Infanrix 19.01.07, 10:33
      Szczepiłam nią już dwa razy i żadnych niepożądanych reakcji.Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka