fioletowa1 21.01.07, 11:14 Zapomniałam na noc schować do lodówki. Czy lek jeszcze nadaje się do użytku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna_maruda Asik 21.01.07, 15:22 Asik, a mogłabyś uzasadnić? Tak z ciekawości pytam, bo często biezrzemy Augmentin, nigdy nie zapomniałam schować, ale gdyby coś... Odpowiedz Link Zgłoś
asik37 Re: Augmentin-zawiesina, lodówka? 21.01.07, 16:46 to nie jest tak, ze lek ktory powinien byc trzymany w lodówce, mozna bezkarnie trzymac w war pokojowych, ale jesli nie schowasz jednorazowo leku do lodówki a stoi w mieszkaniu w temp pokojowej a nie w nasłonecznionym i goracym miejscu zawiesina nie zmieni swoich wlasciwosci. Pytałam lekarzy o leki ktore trzeba trzymac w lodówce, jak je przewozic przez kilka godzin (podroz z dzieckiem) odpowiedzieli w na pewno war pokojowe (przez kilka godzin) nie zmienia działania wiekszosci leków. Podobnie zreszta jak podajesz lek z lodówki, przeciez nie wlejesz zimnego na łyzeczkę i do buzi dziecka, mozna spokojnie odmierzyc porcje i potrzymac na łyzeczce w dozowniku do samoistego nagrzania. Odpowiedz Link Zgłoś
fioletowa1 Re: Augmentin-zawiesina, lodówka? 21.01.07, 22:35 Dziękuję serdecznie za wyczerpującą odpowiedź i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś