Dodaj do ulubionych

słaby słuch

28.01.07, 20:37
W listopadzie moje dziecko miało wycięty trzeci migdał z powodu niedosłuchu
( migdał jak był powiększony uciskał na przewód trąbkowy i syn niedosłyszał).
Po zabiegu słuch mu się zdecydowanie poprawił. Obecnie jednak zauważyłam
pogorszenie. Czym może być spowodowany niedosłuch. Syn w tej chwili nie
choruje. Bierze jednak Buderhin i Claritine.
Obserwuj wątek
    • maggy15 Re: słaby słuch 28.01.07, 21:00
      Witam serdecznie, mój syn również jest po operacji usunięcia trzeciego
      migdałka, podcięciu podniebiennych i założeniu drenu do jednego ucha.Być
      może ,że przyczyną niedosłuchu u Twojego dziecka jest płyn w uchu, tak było u
      mojego dziecka i dlatego założono mu dren. Konieczna jest wizyta u laryngologa.
      Pozdrawiam
      • grazak76 Re: słaby słuch 28.01.07, 21:30
        Witam ponownie, mozesz mi wyjasnić na czym polega założenie drenu o ucha. Czy
        to wymaga pobytu w szpitalu? Ten dren jest na jakiś czas, czy sam wypada?
        • mdzidzia Re: słaby słuch 28.01.07, 22:25
          a czy ten dren może być założony a nie wycinany migdałek????bo moja mała też
          słabo słyszy i ma migdałek !!!
          • dagu75 Re: słaby słuch 28.01.07, 23:12
            Zazwyczaj przy zabiegu zakładania drenu podcina się 3 migdał.
            Z tego co wiem taki zabieg to ostateczność, bo lekarz najpierw leczy
            farmakologicznie. Moja córka co i rusz ma płyn w uszach, jest pod stałą
            kontrolą audiologa ( bo audiolog lepszy w tym przypadku), lekarka stwierdziła,
            że skoro można osuszyć bez drenu, to po co narażać dziecko na taki stres?
            Jeśli twoja córeczka słabo słyszy, koniecznie idź do audiologa. Skąd jesteś?
            Jeśli z warszawki, to zapisz się do kajetan lub do CZD ( ja polecam dr.
            Radziszewską z CZD).Długo zalegający płyn może mieć bardzo poważne skutki.
            • mdzidzia Re: słaby słuch 28.01.07, 23:24
              mi laryngolog powiedział ze to niczym nie grozi, a ona to raz dobrze słyszy po
              katarze jest zle, inna pani doktor powiedział zeby się wstrzymać z zabiegiem bo
              szkoda dziecka i wyleczyła mi ją raz tak że już zapalenia ucha nie było ale mam
              do niej bardzo daleko i chodzę do innego ale bez rewelacji na zapisie miała
              prawie zero słuchu( wykres to prawie linia prosta przy 0-1) kiedyś też tak było
              pużniej się poprawiło lekko na zapisie ale ja słyszałam różnicę na dziecku,
              ale o adiologu nie słyszałam ale muszę się rozglądnąć. a w jaki sposób osusza
              uszy twój specjalista (jakimi lekami się posługuje) niestety mieszkam na
              peryferiach okoloice Mielca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka