Dodaj do ulubionych

bielactwo- badania

29.01.07, 14:10
Pediatra stwierdził u mojego 10 letniego syna ogniska bielactwa.Jakie zrobić
badania przed wizytą u dermatologa potwierdzające lub wykluczające tą
chorobę?Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • wacyn10 Re: bielactwo- badania 29.01.07, 20:22
      cześć,
      jeśli chodzi o dzieci to nie mam doświadczenia ale mój tata ma bielactwo
      (ujawniło się po 40 roku życia) i wiem, że dermatolog powiedział mu, że nie ma
      na to badań, dermatolog to rozpoznaje "na oko". Dodatkowo wielu znanych
      warszawskich dermatologów powiedziało, że nie ma na to leku - tzn można lekko
      łagodzić objawy ale tam gdzie pigmentu nie ma to go nie ma i tyle. Mimo to
      próbował wielu specyfików ziołowych reklamowanych jako lek na bielactwo i nic.
      Jak będziesz po wizycie to napisz co powie dermatolog, może coś zaleci...
      • nunik Re: bielactwo- badania 30.01.07, 15:45
        Lekarstwa na to nie ma. Aktualnie lekarze przepisują Elidel maść na atopowe
        zapalenie skóry ale ponoć czsem daje efekty.
    • dorotakatarzyna Re: bielactwo- badania 30.01.07, 17:00
      Jeśli chcesz, napisz do mnie na priva. Jeśli odpowiem ci tu, znowu mnie oskarżą
      o jakąś reklamę... Moja córka ma 9 lat, choruje od 3,5 roku. Jest poprawa.
      doror@poczta.onet.pl
    • najderka Re: bielactwo- badania 31.01.07, 09:50
      Swego czasu interesowałam się bielactwem u dzieci, poza tym jak sie nie dawno
      okazało córeczka koleżanki też ma bielactwo. Poszukaj na forum, naprawde wiele
      osób poleca panią doktor Bourian(nie jestem pewna czy tak się pisze) z
      Warszawy . Dziecko badane jest pod specjalna lampą gdzie widać w którym miejscu
      pojawia sie wkrótce odbarwienia. Poza tym szczegółowa analiza krwi i wiele
      innych rzeczy. Podobno u dzieci można osiągnac duze sukcesy w leczeniu
      bielactwa. Terminy podobno koszmarnie długie ale wszyscy twierdza, że warto.
    • meduza1231 Re: bielactwo- badania 12.03.07, 23:01
      Mam bielactwo od 14 roku zycia czyli prawie 20 lat. trafiłam do dr. Bourian i
      nie zaufałam jej. Pewnie jak sama się wybierzesz, też się o tym przekonasz.
      Zaczełam we sierpniu naswitlania w państwowym szpitalu dermatologicznym i
      dzisiaj nie mam połowy plam. Pigment wraca! Bielactwo da się wyleczyć!.
      • julka7777 Re: bielactwo- badania 20.05.07, 18:41
        moz eu ciebie da sie - bylam na naswietlaniach kilka razy i to co sie stalo z moja skora ...
        po prostu zrobilo mi sie o wiele wiecej plam a poza tym poparzyli mnie przez te naswietlania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka