autochorzow 29.01.07, 14:10 Pediatra stwierdził u mojego 10 letniego syna ogniska bielactwa.Jakie zrobić badania przed wizytą u dermatologa potwierdzające lub wykluczające tą chorobę?Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wacyn10 Re: bielactwo- badania 29.01.07, 20:22 cześć, jeśli chodzi o dzieci to nie mam doświadczenia ale mój tata ma bielactwo (ujawniło się po 40 roku życia) i wiem, że dermatolog powiedział mu, że nie ma na to badań, dermatolog to rozpoznaje "na oko". Dodatkowo wielu znanych warszawskich dermatologów powiedziało, że nie ma na to leku - tzn można lekko łagodzić objawy ale tam gdzie pigmentu nie ma to go nie ma i tyle. Mimo to próbował wielu specyfików ziołowych reklamowanych jako lek na bielactwo i nic. Jak będziesz po wizycie to napisz co powie dermatolog, może coś zaleci... Odpowiedz Link Zgłoś
nunik Re: bielactwo- badania 30.01.07, 15:45 Lekarstwa na to nie ma. Aktualnie lekarze przepisują Elidel maść na atopowe zapalenie skóry ale ponoć czsem daje efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: bielactwo- badania 30.01.07, 17:00 Jeśli chcesz, napisz do mnie na priva. Jeśli odpowiem ci tu, znowu mnie oskarżą o jakąś reklamę... Moja córka ma 9 lat, choruje od 3,5 roku. Jest poprawa. doror@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
najderka Re: bielactwo- badania 31.01.07, 09:50 Swego czasu interesowałam się bielactwem u dzieci, poza tym jak sie nie dawno okazało córeczka koleżanki też ma bielactwo. Poszukaj na forum, naprawde wiele osób poleca panią doktor Bourian(nie jestem pewna czy tak się pisze) z Warszawy . Dziecko badane jest pod specjalna lampą gdzie widać w którym miejscu pojawia sie wkrótce odbarwienia. Poza tym szczegółowa analiza krwi i wiele innych rzeczy. Podobno u dzieci można osiągnac duze sukcesy w leczeniu bielactwa. Terminy podobno koszmarnie długie ale wszyscy twierdza, że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
meduza1231 Re: bielactwo- badania 12.03.07, 23:01 Mam bielactwo od 14 roku zycia czyli prawie 20 lat. trafiłam do dr. Bourian i nie zaufałam jej. Pewnie jak sama się wybierzesz, też się o tym przekonasz. Zaczełam we sierpniu naswitlania w państwowym szpitalu dermatologicznym i dzisiaj nie mam połowy plam. Pigment wraca! Bielactwo da się wyleczyć!. Odpowiedz Link Zgłoś
julka7777 Re: bielactwo- badania 20.05.07, 18:41 moz eu ciebie da sie - bylam na naswietlaniach kilka razy i to co sie stalo z moja skora ... po prostu zrobilo mi sie o wiele wiecej plam a poza tym poparzyli mnie przez te naswietlania Odpowiedz Link Zgłoś