Gość: DorotaBubolz IP: *.* 11.11.01, 20:34 zapalenie oskrzeliMojemu synkowi czesto powracaja zapalenia oskrzeli ,mimo,że nie ma astmy,alergii,mukowiscydozy.jużnie wiem co robić. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Filipkowska Re: zapalenie oskrzeli IP: *.* 16.03.02, 09:45 zapalenie płuc- prawie bez objawów???Moja Zuzia w wieku 3 miesięcy miała przedłużającą się infekcję:katarek,kaszel, ale nie gorączkowała i nie miała trudności z oddychaniem. Kaszel nie mijał po leczeniu w domu antybiotykami, ale też nie nasilał się.Osłuchowo było wszystko w porządku. Kaszel jednak utrzymywał się już trzeci tydzień, pojawiał się rano i wieczorem, a poza tym mała była pogodna, bawiła się i miała apetyt. Dopiero po trzech tyg. pediatra, mimo braku zmian w badaniu osłuchowym zaleciła rentgen klatki piersiowej. Wykazał niewielkie ogniska zapalne w jednym płacie płuc. Ale jednak.W szpitalu gdyby nie rentgen, nikt by nie uwierzył, badając ją,że ma zapalenie płuc. Od tamtej pory minął miesiąc, a ja drżę,jak tylko mała kichnie. Boję się nawrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA,KASIA,MARCIN,SLAWEK Re: zapalenie oskrzeli IP: *.* 17.06.02, 22:41 CZESCJESTESMY Z TOBA !! 313 I 315 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: zapalenie oskrzeli IP: *.* 11.09.02, 09:00 zapalenie płuc u noworodkanoworodki są skąpo-objawowe. Przeżyłem to na własnej skórze - a raczej na skórze mojego 13-dniowego synka. Wydawało się, że to kolka, bo mały tylko postękiwał. Poza tym wszystko było OK. - i osłuchowo, i dobre wyniki krwi i moczu. A jednak rentgen wskazał co innego: zapalenie płuc. Nie wolno dać się zbyć lekarzowi, który nie chce zrobić rentgena - to jest cholernie ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DominikaSowa Re: zapalenie oskrzeli IP: *.* 14.11.02, 10:36 zapalenie oskrzeliSzukam przepisów na zupy, obiady i desery dla mojej córeczki (niejadka), która jest uczulona na mleko, jajka i kukurydzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: zapalenie oskrzeli IP: *.* 19.12.02, 12:50 kaszel?- moze to zatokiWitam, jestem mama z wiekszym doswiadczeniem w chorobach ukl. oddechowego dziecka. Po bezskutecznym leczeniu (8 miesiecznym) zapalen pluc i oskrzeli oraz katarow, kolejny lekarz zalecl wymaz z gardla, TC zatok, cytologie nosa - i okazalo sie, ze to niewykryte zakazenie zatok powodowalo splywanie zainfekowanej wydzieliny do dolnego odcinka ukl. odd. przypadkowe antybiotyki tylko chwilowo to lagodzily. Zbawienne dzialanie maja rozpoczete deplasacje (usuwanie wydzieliny z nosa) i oczywiscie odpowiedni - ale juz miejscowy antybiotyk.Pozdrawiam wszystkich zatroskanych rodzicow Odpowiedz Link Zgłoś