wisienka422 09.02.07, 09:52 Dziewczyny mój 5 latek strzasznie sie poci jak usnie to ma cała piżamke mokrą a pod głową mokra plama Co może byc przyczyna Dziekuje za wszystkie posty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
76kitka Re: pocenie 5 latka 09.02.07, 11:20 a czy Twój synek miał lub ma krzywicę? Przy tej chorobie bardzo poci sie główka. Jeśli Twój synek ma pod przescieradłem ceratkę to tez ona może byc przyczyną nadmiernej potliwości. Nim zaczniesz szukac przyczyny w chorobie najpierw spróbuj obniżyc w nocy temperature w pokoju, przed snem dobrze wywietrz, wyjmij ceratkę ( w Ikei mozna dostać takie osłonki, które pozwalają oddychać), przykryj lżejszą kołderką dziecko, jeśli to nie pomoże poproś o pomoc lekarza. Jesli mały lubi podawaj Mu dużo zielonej pietruszki to trochę reguluje pocenie się. A może podajesz dziecku jakieś herbatki ziołowe, niektóre zioła zwiększają potliwośc. Odpowiedz Link Zgłoś
zojkaojka Re: pocenie 5 latka 09.02.07, 22:53 A mały ma też nasilone pragnienie i dużo siusia? To może to być cukrzyca. Zbadaj krew to będziesz mieć spokój, ale najpierw ta lżejsza kołdra, ceratka itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mamagd Re: pocenie 5 latka 10.02.07, 07:44 Moja córcia też się strasznie dużo pociła i to wszędzie. Lekarze mi mówili, że za szybko rośnie i dlatego. Ona naprawdę jest wysoka jak na swój wiek. Ale teraz staneła jakoś i się przestała pocić. Może to prawda) Odpowiedz Link Zgłoś
haga78 Re: pocenie 5 latka 10.02.07, 17:38 Moj tez ma takie okresy, ze bardzo sie poci i duzo pije. A latem to zazwyczaj on jest caly mokry, a inne dzieci nie. W przedszkolu jest najwyzszy z calej grupy. Taki rodzaj wielkoluda. Wydaje mi sie ze jest cos w tym, ze duze dzieci wiecej sie poca. Ten typ tak ma Odpowiedz Link Zgłoś