Dodaj do ulubionych

Dylemat z antybiotykiem

27.02.07, 09:26
Córka (4 latka) od tygodnia ma strasznie suchy kaszel – bierze Eurespal i
Groprinosin) katar już minął, czuje się dobrze tylko ten okropny kaszel, nie
moge sobie z nim poradzic. W nocy az sie dusiła. Wczoraj był u na lekarz,
powiedział ze jeśli objawy nie miną podać antybiotyk, no i mam dylemat czy
jeszcze czekać i tez nie.
Obserwuj wątek
    • e5121 Re: Dylemat z antybiotykiem 27.02.07, 09:38
      Możliwości jest kilka:
      1) Zdac się na własna intuicje( w końcu córka ma juz cztery lata)-nic tu nie sugeruje,ale piszesz,że córka az sie dusiła, czyli objawy nie minęły
      2) Zadzwonic do lekarza i się upewnić
      3) Pójśc do lekarza
      • beatar9 Re: Dylemat z antybiotykiem 27.02.07, 19:01
        witam,pójść do lekarza...innego,bardziej pewnego swoich kompetencji a nie
        zostawiającego decyzję matce,zwłaszcza że nie chodzi o witaminę c,pozdrawiam
        • putka2 Re: Dylemat z antybiotykiem 27.02.07, 19:21
          Moja 4 latka też czasami ma spory kaszel w nocy, może to wina suchego
          powietrza, wieszaj na kaloryferze mokry ręcznik ( też tak robię ) daję córce
          syrop tymiankowy, eurespal i grop... też dawałam, ale przy kaszlu raczej nie
          pomogą. Na noc daje córce, właśnie przy ostrym kaszlu diphergan - 5 ml. + 16-20
          kropli sinecod, który podaje się na noc, aby zachamować kaszel i dziecko mogło
          spokojnie spać, u nas po tych lekach jak ręką odjął.Oczywiście zaleciła mi to
          lekarka, a dziecko nie jest alergikiem, dlatego poradź się lekarza lub zadzwoń,
          z tym że te leki są prawdopodobnie? na receptę.Pozdrawiam
    • asik37 Re: Dylemat z antybiotykiem 27.02.07, 19:19
      ja zanim podałabym antybiotyk sprobowałabym podac przez kilka dni syrop
      wykrztusny np mucosolwan (+porzadne oklepywanie kilka razy na dobę) jesli masz
      inhalator to inhaluj mała ze 3 razy na dobe mucosolvanem+sol fizjologiczna. Aha
      Eurespal moze powodowac nasilenie kaszlu u niektorych dzieci, moj syn toleruje
      go b dobrze ale wiele dzieci ma miedzy innymi nasilenie kaszlu, dusznosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka