Dodaj do ulubionych

pręży się, piszczy i traci oddech

01.03.07, 13:50
miał tak może ktoś...synuś ma 7 miesięcy...ale od początku...wieczorem dostał
pierś położyłam synka spać, po jakiejś godzinie syn zerwał się z ogromnym
płaczem(piskiem), naprężył się cały, i w tym wrzasku były momenty kiedy
przestawał oddychać i zaczynał sinieć, mąż robił sztuczne oddychanie, ja
zadzwoniłam po karetkę, zanim przyjechali dziecko wróciło do normy,
pojechaliśmy do szpitala, przebadali stwierdzili, że jest wszystko dobrze,
teraz czekamy na wizytę u kardiologa, neurologa...już mu się takie coś
przydarzyło jak miał 3 miesiące ale wtedy stwierdzono rotawirus...ale może
ktoś zna taki przypadek, czy może wiecie jaka może być tego przyczyna? będę
wdzięczna za wszystkie opinie...nawet te złe sad choć mam nadzieję, że takich
nie będzie
Obserwuj wątek
    • madziula460 Re: pręży się, piszczy i traci oddech 01.03.07, 17:01
      Witam.Moj synek też się prężył i wyginał przy kolce lub przy właśnie sprawach
      wirusowych(bulach brzuszka). Takie same są objawy przy właśnie kolce jak przy
      wirusie rota.Pare razy tracił oddech ale lekarze twierdzili,że to jest bezdech
      wynikający z tego ,że dziecko się denerwuje,krzyczy i wpada w histerię. badania
      wyszły dobrze.Wiesz nie wiem co na to lekarze ale moja mama,babcia radziły
      mi,że jak dziecko nie może złapać oddechu trzeba mu leciutko dmuchnąć w twarz i
      na moje dziecko to działa.
      • ewkamak Re: pręży się, piszczy i traci oddech 01.03.07, 18:48
        U nas takie objawy powodowało mleko, na które dziecko jest uczulone. Dostał
        butlę na noc, godzinę spał, po czym zaczynał się wiercić, prężyć, kopać nogami
        i krzyczał kilka minut. Przechodziło mu to szybko, miał wtedy jakieś półtora
        roku i dostawł .............kropelki na kolkę od pediatry. Dopiero jak po paru
        miesiącach doszedł suchy szczekający kaszel to pediatra wpadł, że to może być
        alargia.
        I tak było. Teraz kiedy diety mamy za sobą i w małych ilościach podajemy
        mleczne rzeczy jest dobrze. Ale jak dziadek na wsi wpadł na pomysł, żeby
        nakarmić go mlekiem prosto od krowy (wieczorem) to wszystkich postawił na
        baczność i noc mieli nieprzespaną.
      • spartanka4 Re: pręży się, piszczy i traci oddech 02.03.07, 13:02
        no właśnie lekarz też stwierdził, że to mogła być kolka jelitowa, no i jeszcze
        ta zielona kupka po południu ...wszystkie badania wyszły dobrze a teraz czekamy
        na wizytę u neurologa i kariologa i strasznie się boję że przyczyna może być
        inna niż tylko "zwykły" ból brzuszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka