balonka1 08.03.07, 23:32 mojemu maluchowi od kilku dni brzydko pachnie w uszku.czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gadoma Re: brzydko pachnace uszko 08.03.07, 23:41 a może za uszkiem - tam się zbiera co nieco Odpowiedz Link Zgłoś
balonka1 Re: brzydko pachnace uszko 09.03.07, 00:15 nie,zapach wyraznie jest ze srodka,to woskowina Odpowiedz Link Zgłoś
wacyn10 Re: brzydko pachnace uszko 09.03.07, 07:49 mojego synka uszka też czasem czuć woskowiną. Wtedy robię szczegółowe oględziny małżowiny i zawsze znajdę jakieś złogi w zakamarku. A jeśli nie to znak, że w uchu zebrała się woskowina głębiej i przy następnym myciu porządnie mu to ucho moczę (moczę uszy od 1 m-ca) i potem wycieram woskowinę - sama wypływa. Odpowiedz Link Zgłoś
daemia_10 Re: brzydko pachnace uszko 09.03.07, 10:53 prawdopodobnie maluchowi dostało się tam trochę tego, co ulał; u mnie było to samo - przy okazji zapytałam laryngologa - polecił przepłukać odrobiną (2-3 krople) wody utlenionej; przeszło po tym zabiegu Odpowiedz Link Zgłoś
tatko1 Re: brzydko pachnace uszko 09.03.07, 22:34 ale ostroznie, bo moze ma ropne zapalenie ucha - idź moze do lekarza żeby zajrzal otoskopem Odpowiedz Link Zgłoś
imoan8 Re: brzydko pachnace uszko 10.03.07, 13:26 U nas tak było. Potem przypadkiem wyszło, że przeszedł zapalenie ucha. Zero objawów - nie miał gorączki, był wesoły, wyszło w badaniu krwi robionym z innego powodu, że coś jest nie tak i wtedy go przebadali. Dostał antybiotyk. Radzę pójść do lekarza. Zapalenie ucha, zwłaszcza bezobjawowe może być niebezpieczne.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś