Dodaj do ulubionych

najlepsze syropy na kaszel?

19.03.07, 08:51
Czyli co podać 3,5 latce która od wczoraj pokasłuje sucho "gardłowo" bez
innych objawów? Głównie rano i jak się zmęczy.
Na razie dałam to co mam w domu czyli Pini Helix i Mucosolvan ale może jest
coś lepszego czego nie znam? Czy ktoś stosował np. reklamowany Flavamed?
Obserwuj wątek
    • gosionica Re: najlepsze syropy na kaszel? 19.03.07, 10:20
      Flavamed to to samo co Mucosolvan i Ambrosol (ten ostatni najtańszy). Ale te
      syropy są na MOKRY kaszel!!!(gdy dziecko odksztusza wydzielinę). Na suchy kaszel
      podaj Sinecod.
      • kerry_weaver Re: najlepsze syropy na kaszel? 19.03.07, 18:32
        to nie jest kaszel na Sinecod, to byłoby strzelanie z armaty do muchy smile Na
        razie zrobił się troszkę bardziej mokry, a w aptece polecono mi Herbapect
        Junior, zobaczymy czy zadziała.
    • bomba001 Re: najlepsze syropy na kaszel? 19.03.07, 18:33
      stodal na jkażdy kaszel, tez na gardło u nas dla całej rodziny super
    • omamamia1 Re: najlepsze syropy na kaszel? 19.03.07, 18:37
      www.fucus.pl/zobacz_lek.php?id_lek=52
    • asia889 Re: najlepsze syropy na kaszel? 19.03.07, 18:38
      Ja stosuję syrop homeopatyczny Malia. Jest na suchy i mokry kaszel.
      www.fucus.pl/zobacz_lek.php?id_lek=52
    • agab51 Re: najlepsze syropy na kaszel? 19.03.07, 23:04
      z moich doświadczeń wynika- Mukosolwan jest dobry, a Flavamed jest dość słaby,
      najmocniejszy jest syrop Mukolina. te syropy są na mokry kaszel, ale pewnie
      wiesz o tym,
      pozdrawiamsmile
      • kerry_weaver Re: najlepsze syropy na kaszel? 20.03.07, 00:55
        Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, spisałam sobie nazwy żeby pamiętac. kaszel
        już zdecydowanie bardziej mokry (o to chodziło z tym Mucosolvanem) ale nadal to
        tylko takie tam pokasływanie, mam nadzieję że się rozejdzie po kościach. I
        dzięki za objaśnienie że Flavamed to odpowiednik Mucosolvanu bo kupiłabym go
        skuszona reklamą.
        Mam jeszcze pytanie - czy te homeopatyczne rzeczy naprawdę na Wasze dzieci
        działają? Widać jakieś efekty? Myśmy kiedyś stosowali Stodal i Drosetux i nie
        było kompletnie żadnej poprawy, od tamtej pory jestem trochę nieufna. Nie chcę
        rozpętywać kolejnej debaty czy homeopatia działa czy nie, pytam tylko o
        doświadczenia.
        • omamamia1 do kerry_weaver 20.03.07, 09:44
          Kaszel u dzieci,a właściwie już pierwsze pokasływania lecze wyłacznie
          homeopatycznie-z tym,ze stosuję zazwyczaj leki pojedyncze,które są akurat
          zawarte w tym syropie(stosownie do objawów)Syrop malia,ma w swoim składzie
          wszystkie potrzebne składniki,które odpowiednio wcześnie podane nie dopuszczą
          do rozwoju infekcji(ten syrop niewiele natomiast pomoże gdy infekcja jest już
          mocno rozwinięta i nadkażona)Stodal z własnego doświadczenia najlepiej nadaje
          się dla krtaniowców-suchy szczekajacy kaszel nocny,natomiast jak dla mnie na
          kaszel całodzienny,lepiej sprawdza się malia(ale to moja ocena).Największy
          problem w tym,ze na żadnej ulotce leku homeopatycznego(kuleczek bądź syropów
          czy kropli) nie pisze o zasadach ich przyjmowania i to zazwyczaj jest powodem
          nieskuteczności tych leków.Poniżej podaje link z forum homeopatia-zasady
          homeopatii
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=15916103&a=15916103
        • asia889 Re: najlepsze syropy na kaszel? 20.03.07, 11:22
          U mnie syrop Malia sprawdził się w 100%. Zlikwidował bardzo intensywny i męczący kaszel przy pięciu dawkach na dzień. Ale nie podaję go jak tradycyjne leki po jedzeniu/piciu, tylko pół godziny przed lub godzinę po.
    • kerstink Re: najlepsze syropy na kaszel? 20.03.07, 11:16
      Najwazniejsze to musisz zaczac od znalezienia przyczyny kaszlu, dopiero wtedy
      mozesz go skutecznie leczyc. Rozumiem, ze dziecko nie jest alergiczne, nie ma
      nietolerancji pokarmowej (rowniez pokarmy moga powodowac kaszle), nie ma robakow
      (glista potrafi powodowac kaszel), nie ma grzyba ?

Moim dzieciom na kaszel:
      * smaruje plecy i klatke np. Pulmexem. Jesli twoje dziecko nie toleruje, to
      mozna rowniez po prostu dziecko wykapac, cieplo ubierac - wazne przy obu
      sposobach to oklepac plecy po pol godziny.
      * zagotuje luski cebulo pare minut, odcedzam i podaje do picia szklanke na dzien.

Te wszystki syropy, nawet syrop z cebuli wlasnej roboty, sa za slodkie, dlatego
      ten wywar mi sie najbardziej podoba.

Co do homeopatii: ja mam bardzo dobre doswiadczenia z homeopatia u swoich
      dzieci. Stosuje leki firmy Heel i Sanum.
      • kerry_weaver Re: najlepsze syropy na kaszel? 20.03.07, 12:01
        > Najwazniejsze to musisz zaczac od znalezienia przyczyny kaszlu, dopiero wtedy
        > mozesz go skutecznie leczyc. Rozumiem, ze dziecko nie jest alergiczne, nie ma
        > nietolerancji pokarmowej (rowniez pokarmy moga powodowac kaszle), nie ma
        robako
        > w
        > (glista potrafi powodowac kaszel), nie ma grzyba ?

Dziecko jest generalnie zdrowe jak koń, choruje raz na 2-3 miesiące, kaszle
        wyłącznie jak jest chore, teraz przeziębiło się i pokasłuje i chcę to zdusić w
        zarodku bo ledwie dwa tygodnie temu wyszliśmy całą rodziną z grypo-anginy i jak
        pomyślę o powtórce z rozrywki to mi słabo smile
        Spróbuję jeszcze z tą cebulą, dzięki, a smaruję też, maścią chyba Olbas, na noc.
        • kamymama Re: najlepsze syropy na kaszel? 20.03.07, 13:09
          Wszystkie masci do smarowania mogą powodować napady kaszlu nawet do wymiotów.
          Jeżeli dziecko Ci kaszle w nocy to nie smaruj go.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka