truskaweczka18 23.03.07, 11:13 w numerze 4 miesięcznika "Mamo to ja" została podana informacja w artykule o szczepieniach że Hib jest obowiązkowy czy to znaczy bezpłatny?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanika01 Re: Hib obowiązkowy??? 23.03.07, 12:03 jest obowiazkowy i bezplatny jesli urodzisz 3 lub nastepne dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
apolonina13 od stycznia miał być darmowy 23.03.07, 12:27 ja zapłaiclam bo nie chciałam mieszać w szczepieniach(zdecydowałam sie na darmowe) ale gdybym poczekał mc to bym nie płaciła juz kiedyś był o tym wątek nie wiem czy darmowe=obowiązkowe w tym wypadku Odpowiedz Link Zgłoś
aga330 Re: od stycznia miał być darmowy 23.03.07, 12:55 hib NIE JEST OBOWIAZKOWY!!! ma być ale poki co nie jest.jest zalecany.jak szczepisz to placisz chyba ze masz trzecie dziecko wtedy masz za darmo. ja mam troje dzieci i miałam za darmo ale kupilam szczepionke a swój przydział darmowej oddałam ubogiej pani której dziecko czesto choruje załatwilam w przychodni ze moje hiby dadzą tej pani. Jej nie byłoby na to stać bo w krakowie ta szczepionka kosztuje 120zl, a ta pani mieszka blisko i zawsze jak musze gdzieś wyjsc w interesach to mi z małą zostanie-tak sobie pomagamy.powinni chociaz dac bezplatnie tym co ich nie stac a mają tylko 1 lub 2 dzieci a rodzice których stać powinni placic nawet jak maja troje i powyzej. osobiscie uwazam ze powinni wpisac hiba jako obowiazkowe szczepienie nie platne. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_10 Re: Hib obowiązkowy??? 23.03.07, 12:25 jest zalecany ale nie obowiazkowy, a co za tym idzie nierefundowany. ale byc moze od przyszłego roku stanie sie szczepieniem obowiazkowym, refundowanym Odpowiedz Link Zgłoś
alka2911 Re: Hib obowiązkowy??? 23.03.07, 16:31 W nowym kalendarzu szczepień ochronnych na rok 2007 Hib ma być bezpłatny dla wszystkich dzieci do 2 r.ż. Niestety chyba jeszcze nie został opublikowany. Także trudno powiedzieć od kiedy będzie obowiązywać. Odpowiedz Link Zgłoś