aniszap 10.04.07, 15:25 moje dziecko ma 11 i pół miesiąca, nie chce jeść zup, mięsa. najlepiej mu odpowiada moje mleko, jak mam przekonać małego szkraba do jedenia innych pokarmów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2006.mea1 Re: jedzenie 10.04.07, 17:00 A próbowałaś słoiczków może takie jedz4enie mu zasmakuje, a może jakieś owoce,parówki(wiem że dzieci w tym wieku nie powinny) ale ja miałam ten sam problem i chwytałam się wszystkiego.Odezwij się jak wam idzie Odpowiedz Link Zgłoś
24maja2006 Re: jedzenie 10.04.07, 22:10 czesc! moj synek ma rowniez 11,5 miesiaca i podobnie nie lubi zup ktore ja mu gotuje caly dzien moglby zywic sie mlekiem. natomiast odkad posmakowal sloiczkow bardzo je lubi i nadrabiam nimi. zjada rozne sloikowe obiadki, deserki, warzywka.sprobuj moze jemu tez posmakuje.p.s.bardzo lubi chrupki kukurydziane.pozdrawiam mama antosia Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka00 Re: jedzenie 11.04.07, 23:06 a może troszkę je przegłodzić? nic nie stanie się dziecku jeśli obiad podasz o godzinę później, zajmij go zabawą. może za dużo ciągnie cyca i to mu psuje apetyt na inne dania. a może nie odpowiada konsystenja? mój ostanio woli jeść drobno pokrojone warzywa i to najlepiej z mojego talerza jedz swoje posiłki razem z nim, ono cię bacznie obsrwuje i naśladuję Odpowiedz Link Zgłoś