karolcia801 20.04.07, 09:44 odebrałam wynik rtg płuc-serec i płuca w normie ale jest informacja :pod przeponą pod prawej stronie jest widoczne bardzo rozdete jelito... co to oznacza? dodam że faktycznie córka skarży się często na bóle brzucha... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
omamamia1 Re: **rozdęte jelito* 20.04.07, 09:49 raczej trzeba to sprawdzić u gastrologa(może być to objaw nietolerancji pokarmowej) Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia801 Re: **rozdęte jelito* 20.04.07, 09:57 w pon idę do pediatry...cos przez tel powiedziała że przepisze jakies syropki... czego powinnam sie domagać? skierowania na usg jany brzusznej? Własnie tego skierowania do gastrologa? dzieki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
omamamia1 Re: **rozdęte jelito* 20.04.07, 10:24 Ten syropek to pewnie Debridat(na poprawę perystaltyki jelit).Zapytaj o możliwość wizyty u gastrologa skoro piszesz,że problemy brzuszne występują już od dłuższego czasu.Gastrolog po wywiadzie napewno dobrze pokieruje diagnostyką. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia801 Re: **rozdęte jelito* 20.04.07, 10:29 dziekuje Ci baardzo za odpowiedź Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
inap Re: **rozdęte jelito* 20.04.07, 15:07 U nas był to wynik przewlekłych zaparć, choć synek załatwiał się codziennie tylko, że z oporami i bardzo małe kupki "na odczepnego" Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia801 Re: **rozdęte jelito* 20.04.07, 16:29 Córka nie ma żadnych problemów z wypróznianiem..ani zaparc ani biegunek...Wzdęć i gazów tez nie..Bóle brzucha sa od dawna..czasen nawet w nocy budziła sie mówiła że ja brzuszek boli! Wystepuje to tez po wypróznieniu...sama nie wiem... Mam nadzieje że ewnet.usg brzucha i wizyta u gastrologa cos rozjasni Odpowiedz Link Zgłoś
patryk39 Re: **rozdęte jelito* 20.04.07, 16:52 Rozdęte jelito, to dla mnie jest wtedy gdy przez nie przechodzą gazy. Może mała była akurat po jakimś ciężko strawnym jedzonku. Ale jak ma częste bóle brzuszka, moze to być tak że na niektóre pokarmy reaguje dużą ilością gazów w jelitach, może to jakaś nietolerancja niektórych pokarmów. Myśle,że to nic poważnego, ale dla świętego spokoju można zrobić USG. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia801 Re: **rozdęte jelito* 20.04.07, 17:50 była od razu po przedszkolu...więc raczej nic tak baaardzo cieżko strawnego raczej nie mogła zjeść..ale faktycznie to może nietolerancja jakiegos produktu??? No zobaczymy... Dziekuje za odpowiedzi.. Odpowiedz Link Zgłoś