Dodaj do ulubionych

ZAPALENIE SPOJÓWEK U MALUCHA _ POMOCY!!!

25.05.03, 17:20
Drogie mamusie!!! Potrzebuję waszej pomocy!!! Moja córeczka (dziś ma 13 dób)
od urodzenia ma zapalenie spojówek. W szpitalu przepisali jej kropelki, które
wpuszczałam jej przez 10 dni. Była lekka poprawa ale następnego dnia oczka
zaczęły strasznie ropieć. Pediatra powiedział aby wpuszczać przez kilka dni
sól fizjologiczną a jak nie przejdzie okulista będzie musiał zrobić wymaz z
oka. Tak robię ale bardzo się martwię. Czytałam, że taka choroba u noworodków
może uszkodzić siatkówkę, może to mieć wpływ na wzrok mojej córeczki.
Napiszcie czy też miałyście podobny problem i jak on się skończył. Na czym
polega pobranie takiego wymazu przez okulistę? Czekam z niecierpliwością na
odpis. pozdrawiam.
Aldona
Obserwuj wątek
    • agusiakraj Re: ZAPALENIE SPOJÓWEK U MALUCHA _ POMOCY!!! 26.05.03, 21:27
      Moj synek ma juz skonczone trzy miesiace i nadal mam problem z jednym oczkiem
      bo od czasu do czasu ropieje lub lzawi.Martwie sie tym bardzo bo tak ma od
      wyjscia ze szpitala-wczesniej oczywiscie bylo duzo gorzej bo oba ropialy caly
      czas byly posklejane po prostu koszmar.Poszlam do okulisty cala przerazona i
      wiesz co uslyszalam(szok) ze jestem przewrazliwiona i to jest maly
      problem.Rece mi opadly.Gdybym go nie zmusila to nic by mi nie przepisal
      nawet.Dal mi kropelki BIODACYNA i troche pomoglo.Myslalam ze trzeba bedzie
      przebic kanalik lzowy ale powiedzial ze nie ze takie zapalenie moze trwac i ze
      trzy miesiace.Jutro ide na wizyte u okulisty i napisze Ci co mi powiedzial i
      czy nie trzeba bylo jednak tego zabiegu robic.Ale zeby Ci doradzic to na takie
      klopoty najlepiej przemywac oczko woda przegotowana zawsze od zewnatrz do
      kacika oka.Nigdy nie rob tego rumiankiem bo bardzo uczula i moze byc gorzej.
      Mozesz tez masowac kacik oka czystym palcem i wtedy udroznia sie ten kanalik
      wyplywa duzo ropy ale to bardzo pomaga.Jak cos sie dowiem po jutrzejszej
      wizycie to jeszcze Ci cos doradze.Pa.
      • lila_75 Re: ZAPALENIE SPOJÓWEK U MALUCHA _ POMOCY!!! 26.05.03, 23:53
        Moja mała miała ten problem zaraz po urodzeniu - dostała maśc Neomycynę i
        smarowałam jej oczka przez ok 7 do 10 dni - poskutkowało.

2 tyg. temu (teraz ma 11 m-cy) znowu dostała zapalenia spojówek i się zkaleiła
        dosłownie (i dziwnym zbiegiem okoliczność ja równiez dostałam zap. i rowniez
        oczy zaczęły mi ropieć) - wyleczyłyśmy się kropelkami homeopatycznymi do oczu
        własnie na zap. spojówek - HOMEOPTIK. Bardzo fajne i nie piekące a przynoszące
        ulgę.
        Polecam - są bezpieczne i przetestowane ze skutkiem pozytywnym na nas.
        Fakt, że myśmy najprawdopodobniej miały to na tle wirusowym i nie był to stan
        przewlekły ale spróbować zawsze warto.
        Pozdrawiam
        Lila_
      • aldik1 DZIĘKI ZA RADY!!! 27.05.03, 08:45
        Wielkie dzięki, trochę mnie pocieszyłyście. Agusia czekam na relację z wizyty u
        okulisty, jestem ciekawa efektów. My jutro idziemy do lekarza, zobaczymy co nam
        na te oczka przepisze. Buziaki.
        Aldona
        • agusiakraj Re: DZIĘKI ZA RADY!!! 27.05.03, 16:56
          No juz jestem po wizycie i na szczescie nie bylo tak zle a nawet bardzo
          dobrze.Najpierw zakropili mu oczka i trzeba czekac okolo pol godzinki zeby
          zrenice sie powiekszyly i potem dopiero jest badanie.W ciemnym pokoju lekarz
          bada oczka,troche placzu jest no bo to zawsze "grzebanie" w oczku ale da sie
          przezyc.Na pewno nie boli.Ciesze sie bo oczka sa zupelnie zdrowe,zadnej wady
          nie ma,a jak spytalam o to ropiejace oczko to powiedzial ze to jeszcze
          normalne bo jest malutki i jeszcze mam w razie co przemywac woda i samo
          przejdzie i masowac ten kacik oczka,a przebicie kanalika nie bedzie potrzebne
          na szczescie.Mam nadzieje ze Wasza wizyta tez sie uda i niunia sie nie
          nacierpi.Trzymam kciuki.Pa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka