Dodaj do ulubionych

jak sie podaje lacidofil?

09.05.07, 19:17
glupie pytanie mlodej matki - jak mam podac lacidofil? rozpuscis w
przegotowanej wodzie? i ile dla 11-miesieczniaka? i czy to dobry sposob na
biegunke przy zabkowaniu?...
Obserwuj wątek
    • adulkowy-mam Re: jak sie podaje lacidofil? 09.05.07, 19:30
      MI lekarka poleciła wsypać do jedzenia, wymieszać i hopsmile Nie zmienia smaku potraw, tylko trzeba "rozkręcić" ampułkę.
      MOja dostała na biegunkę z infekcji wirusowej, tak więc nie wiem, czy na ząbkową tez działa..
    • sara2103 Re: jak sie podaje lacidofil? 09.05.07, 23:05
      w odrobinie wody gotowanej. troche słabo, ale z czasem gluty się rozpuszczają.
      Przypuszczam, że raczej na ząbki to nie pomoże, ale możesz spróbować napewno nie
      zaszkodzi. w 1,5 mies dawałam 2 razy.
      • sabcia_p Re: jak sie podaje lacidofil? 10.05.07, 11:31
        Ja podawałam 3miesięcznej córce pół tableteczki- proszku i rozpuszczałam w
        wodzie przegotowanej strzykaweczką do buzi - karmię tylko piersią więc nie ma
        mowy o innym jedzeniu (narazie) i butelcesmile
        • madziulak5 Re: jak sie podaje lacidofil? 10.05.07, 16:19
          Ja podaję 2 razy dziennie mojemu 9cio mies synkowi bo też aktualnie kupne
          problemywink
          Rozpuszczam proszeczek w odrobinie wody, długo mieszam aż się rozpuści i albo
          podaję do buźki strzykawką albo dodaję do mleka i maluch chętnie wypija
          • moni33 Re: jak sie podaje lacidofil? 10.05.07, 20:53
            Od ponad miesiąca podaję córeczce ( 4 m-ce) na kupne problemy. Wysypuję zawartość kapsułki na
            łyżeczkę , dodaję przegotowanej wody i mieszam trzonkiem drugiej- rozpuszcza się; powoli podaję.
            Córka jest karmiona tylko piersią, nie chce butli, a tak jakoś idzie.
    • aloha57 Zamiast lacidofilu polecam 10.05.07, 20:55
      Enterol to to samo tylko inna nazwa i enterol jest w proszku w saszetkach
      (podejrzewam że dziecko ma skazę skoro dostalo lacidofil a nie lakcid). Ja
      zawsze wsypuję trochę na łyżeczkę i dodaję mleko z cyca i podaję synkowi (7,5mies)
      • madziulak5 Re: Zamiast lacidofilu polecam 10.05.07, 21:09
        Nasz pediatra twierdzi, że Lacidofil jest najlepszy i dla dzieci dla dorosłych.
        Nie wiem dokładnie dlaczego ale kiedy pytałam np o Acidolac to przekonywał do
        Lacidofilu.
    • dorsie6 Re: jak sie podaje lacidofil? 10.05.07, 21:23
      ja dodaję do zupki,mała nie pija nic z butelki ani z kubka ,ma 8 mies.
    • dinobambino Re: jak sie podaje lacidofil? 12.05.07, 11:23
      U nas na problemy kupne - troszkę wody mineralnej do kieliszka, zawartość
      kapsułki do tego i potem szczypta cukru. Podaję małej na łyżeczce tuż przed
      karmieniem piersią.
    • brises73 Re: jak sie podaje lacidofil? 12.05.07, 20:15
      Jest jeszcze fajny probiotyk dla niemowląt właśnie. Nazywa się Dicoflor30 i jest
      w saszetkach, rozpuszczalny.
    • db61 lacidofil a lakcid 12.05.07, 20:19
      dobry wieczór,
      1 niektórzy preferują lacidofil ( 2 szczepy bakterii fizjologicznych -
      probiotyku)
      2 jesli nie ma konieczności szybkiej odbudowy fizjologicznej flory przewodu
      pokarmowego (biegunka) to proponowałbym lakcid
      3 niektórzy uważają, że bakterie w szkle są bardziej przyswajalne dla małego
      dziecka
      4 lakcid - należy rozpuścić przegotowaną ostudzoną wodą - i rozpuszczać przez
      godzinę (minimum!)
      5 lakcidu - nie należy podawać o tej samej godzinie z antybiotykiem doustnym,
      najlepiej jęśli odstęp wynosi około 2 godzin
      6 jeśli lacidofil podawać chce Pani w wodzie to proszę zastosować sztuczkę
      pediatrów - w małej objętości, bo jak coś zostanie to można znowu dolać mało
      wody, a jak wody będzie od początku za dużo, to nie wypije do końca i bakterie
      zostaną "na dnie"
      pozdrawiam,
      pediatra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka