asiach11 09.05.07, 19:17 glupie pytanie mlodej matki - jak mam podac lacidofil? rozpuscis w przegotowanej wodzie? i ile dla 11-miesieczniaka? i czy to dobry sposob na biegunke przy zabkowaniu?... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adulkowy-mam Re: jak sie podaje lacidofil? 09.05.07, 19:30 MI lekarka poleciła wsypać do jedzenia, wymieszać i hop Nie zmienia smaku potraw, tylko trzeba "rozkręcić" ampułkę. MOja dostała na biegunkę z infekcji wirusowej, tak więc nie wiem, czy na ząbkową tez działa.. Odpowiedz Link Zgłoś
sara2103 Re: jak sie podaje lacidofil? 09.05.07, 23:05 w odrobinie wody gotowanej. troche słabo, ale z czasem gluty się rozpuszczają. Przypuszczam, że raczej na ząbki to nie pomoże, ale możesz spróbować napewno nie zaszkodzi. w 1,5 mies dawałam 2 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
sabcia_p Re: jak sie podaje lacidofil? 10.05.07, 11:31 Ja podawałam 3miesięcznej córce pół tableteczki- proszku i rozpuszczałam w wodzie przegotowanej strzykaweczką do buzi - karmię tylko piersią więc nie ma mowy o innym jedzeniu (narazie) i butelce Odpowiedz Link Zgłoś
madziulak5 Re: jak sie podaje lacidofil? 10.05.07, 16:19 Ja podaję 2 razy dziennie mojemu 9cio mies synkowi bo też aktualnie kupne problemy Rozpuszczam proszeczek w odrobinie wody, długo mieszam aż się rozpuści i albo podaję do buźki strzykawką albo dodaję do mleka i maluch chętnie wypija Odpowiedz Link Zgłoś
moni33 Re: jak sie podaje lacidofil? 10.05.07, 20:53 Od ponad miesiąca podaję córeczce ( 4 m-ce) na kupne problemy. Wysypuję zawartość kapsułki na łyżeczkę , dodaję przegotowanej wody i mieszam trzonkiem drugiej- rozpuszcza się; powoli podaję. Córka jest karmiona tylko piersią, nie chce butli, a tak jakoś idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha57 Zamiast lacidofilu polecam 10.05.07, 20:55 Enterol to to samo tylko inna nazwa i enterol jest w proszku w saszetkach (podejrzewam że dziecko ma skazę skoro dostalo lacidofil a nie lakcid). Ja zawsze wsypuję trochę na łyżeczkę i dodaję mleko z cyca i podaję synkowi (7,5mies) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulak5 Re: Zamiast lacidofilu polecam 10.05.07, 21:09 Nasz pediatra twierdzi, że Lacidofil jest najlepszy i dla dzieci dla dorosłych. Nie wiem dokładnie dlaczego ale kiedy pytałam np o Acidolac to przekonywał do Lacidofilu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsie6 Re: jak sie podaje lacidofil? 10.05.07, 21:23 ja dodaję do zupki,mała nie pija nic z butelki ani z kubka ,ma 8 mies. Odpowiedz Link Zgłoś
dinobambino Re: jak sie podaje lacidofil? 12.05.07, 11:23 U nas na problemy kupne - troszkę wody mineralnej do kieliszka, zawartość kapsułki do tego i potem szczypta cukru. Podaję małej na łyżeczce tuż przed karmieniem piersią. Odpowiedz Link Zgłoś
brises73 Re: jak sie podaje lacidofil? 12.05.07, 20:15 Jest jeszcze fajny probiotyk dla niemowląt właśnie. Nazywa się Dicoflor30 i jest w saszetkach, rozpuszczalny. Odpowiedz Link Zgłoś
db61 lacidofil a lakcid 12.05.07, 20:19 dobry wieczór, 1 niektórzy preferują lacidofil ( 2 szczepy bakterii fizjologicznych - probiotyku) 2 jesli nie ma konieczności szybkiej odbudowy fizjologicznej flory przewodu pokarmowego (biegunka) to proponowałbym lakcid 3 niektórzy uważają, że bakterie w szkle są bardziej przyswajalne dla małego dziecka 4 lakcid - należy rozpuścić przegotowaną ostudzoną wodą - i rozpuszczać przez godzinę (minimum!) 5 lakcidu - nie należy podawać o tej samej godzinie z antybiotykiem doustnym, najlepiej jęśli odstęp wynosi około 2 godzin 6 jeśli lacidofil podawać chce Pani w wodzie to proszę zastosować sztuczkę pediatrów - w małej objętości, bo jak coś zostanie to można znowu dolać mało wody, a jak wody będzie od początku za dużo, to nie wypije do końca i bakterie zostaną "na dnie" pozdrawiam, pediatra Odpowiedz Link Zgłoś