katarzynka73 19.05.07, 08:55 moja 14 miesięczna córka ma ciemny prawie czarny język - lekarz kazał smarować aftin ale to nie pomaga - co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j.jazgarska Re: ciemny język 20.05.07, 12:06 A co dajesz jej do picia? Mój 4 miesięczny synek też miewa ciemny język - po cherbatce Hippa malinowo-jeżynowej. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka73 Re: ciemny język 20.05.07, 15:30 pije herbatke malinową z dziką różą z Hipa ale ciemny język pojawił się po anginie i zapaleniu jamy ustnej Odpowiedz Link Zgłoś
julamimi Re: ciemny język 20.05.07, 18:34 byl antybiotyk? moja cora tez czasem dostaje czarny jezyk po antybiotykach; znika jej samo 2-3 dni po odstawienie leku pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka73 Re: ciemny język 20.05.07, 19:15 był antybityk, amokliklav - mam nadzieje że to minie pozdraiam Odpowiedz Link Zgłoś
koral777 u nas raz był czrb=ny po Augumentinie 21.05.07, 23:00 to chyba ta sama grupa w ulotce wydaje mi się było napisane i o nalocei nsa ząbkach dodatkowo , utrzymuwałao się z 2-3 tygodnie niczym nie myłam nie smarowałam tylko zabki dokładniej (sama córcxe myłam) Odpowiedz Link Zgłoś
nurich Re: u nas raz był czrb=ny po Augumentinie 23.05.07, 12:14 To grzybica jamy ustnej, mogą być z tego kolejne problemy z migdalkami. Polecam dietę: zero cukru, drożdży i maki pszennej do czasu ustąpienia objawów. Gdyby rozwinęła sie z tego kolejna angina (tak było u nas) nie podawaj znów antybiotyku, bo wpadniecie w ciąg chorób tylko niech lekarz zapisze środki antygrzybiczne. Odpowiedz Link Zgłoś