beatka821 25.05.07, 23:34 czy są czopki na zaparcia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babik Re: czy są czopki na zaparcia? 25.05.07, 23:37 chyba tylko glicrynowe( zależy w jakim wieku jest dziecko) Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia są glicerynowe 25.05.07, 23:39 ale czopki i syropki na zaparcia najlepiej stosować w ostateczności w sytuacjach skrajnych. Dziecko może przyzwyczaić się do ułatwiaczy i nabawić zaparć nawykowych. A to już masakra Nie wiem w jakim wieku jest twoje dziecko i co może już jeść ale na zaparcia skuteczne jest: dużo pić, jedzenie winogron (ewent. sok winogronowy), śliwki suszone, warzywa raczej surowe, unikać ryżu i gotowanej marchwii Odpowiedz Link Zgłoś
ellana1 Re: są glicerynowe 25.05.07, 23:40 Polecam śliwki suszone gerbera . Działały jak czopek glicerynowy . (Tylko nie wiem w jakim wieku dziecko ). Odpowiedz Link Zgłoś
magdulichaa Re: są glicerynowe 25.05.07, 23:48 śliwki z gerbera czopki glicerynowe w ostateczności i raczej po konsultacji z pediatra u tak małego dzidziusia Odpowiedz Link Zgłoś
ellana1 Re: są glicerynowe 25.05.07, 23:58 To chyba ze sliwkami trzeba będzie poczekać . Czopki glicerynowe chyba można no ale najlepiej pogadać z lekarzem . A karmisz piersią czy butelką . Jeśli piersią Ty możesz jesc cos działjącego rozluzniająco wlasnie sliwki suszone , moze jabłka (w niedużych ilościach) - no ale musisz liczyc się z tym ze na Ciebie też będą działać ... Jesli karmisz butelka to czasem zmiana mleka pomaga . Odpowiedz Link Zgłoś
spa746 Re: są glicerynowe 26.05.07, 14:19 Chyba od czopków lepsze będzie Trilac 1 , poleciła mi to pediatra, ale skonsultuj to z lekarzem, bo faktycznie u tak małego dziecka nie da się tego załatwic dietą Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Jesli dziecko jest piersiowe 26.05.07, 15:30 Jesli dziecko jest piersiowe, to nierobienie kupy przez tydzien cyz nawet dłużej nie jest zaparciem i nie trzeba nic kombinować, to jest normalne - o ile dziecko dobrze się czuje, ma miękki brzuszek i puszcza bąki. Odpowiedz Link Zgłoś