Dodaj do ulubionych

Czy ktos badał poziom pierwiastkow z włosa????

08.06.07, 16:50
jest taka metoda,nie wiem czy wiarygodna,robiłyście????
Obserwuj wątek
    • ania19771 Re: Czy ktos badał poziom pierwiastkow z włosa??? 08.06.07, 23:18
      proszę skontaktować sie z mama z tego wątku-pytała wprawdzie o leki-które ja
      akurat stosuje ale jak pisze robiła pierwistkowa analize włosa , wiec cos
      wiecej na ten temat moze powiedzieć
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=62813376&a=62813376
      Proszę spróbować napisać do niej na @
      • verdana Re: Czy ktos badał poziom pierwiastkow z włosa??? 09.06.07, 11:16
        Ja. Wyszły mi sraszne rzeczy, bopbieglam wiec do lekarza. lekarz owszem, zlecił
        badania, po czym złapał sie za glowę. Zalecenia, jakie dostałam po analizie
        włosa (np, zeby unikać wszelkich produktów zawierajacych wapń, bo jest go za
        dużo), mogly doprowadzić mnie do ciężkiej choroby - w analizach krwi wyszło, że
        wapnia mam ponizej normy. Nie zgadzało sie praktycznie nic. Poza tym wypisano
        setki chorób, ktorymi jestem zagrożona, trochę na zasadzie wróżki (kazdej
        kobiecie po 40-tce można napisać, ze jest zagrożona cukrzycą...).
        Moim zdaniem - nie tylko pieniądze wyrzucone w bloto, ale wręcz ryzykowna
        zabawa.
        • piotrbbyd Re: Czy ktos badał poziom pierwiastkow z włosa??? 24.06.07, 20:17
          Badania włosów nie określają istniejących chorób ale skłonności do
          chorób
          Ilość wapnia we krwi człowieka jest wartością +- stałą ( krew jest
          dostarczycielem wapnia do komórek) i nie określa czy jest go mało
          czy dużo w organizmie. Być może łykasz wapń i w organizmie masz go
          nadmiar , pomimo że we krwi jego ilość jest niska
          • skory1 Re: Czy ktos badał poziom pierwiastkow z włosa??? 25.06.07, 18:43
            piotrbbyd napisał:

> Badania włosów nie określają istniejących chorób ale skłonności do
            > chorób

Okazuje się, że niezupełnie. wink W przypadku mojej teściowej właśnie analiza
            pierwiastkowa włosów doprowadziła do odkrycia, że cierpi ona za ostre zapalenie
            stawów, co potwierdziły potem inne badania. Gdyby wcześniej wykonała analizę
            włosów, nie musiałaby się przez pół roku tułać od szpitala do szpitala, a
            lekarze nie traktowaliby jej jak królika doświadczalnego, grając w w zgaduj
            zgadulę - co jej jest? wink
    • kamila_g_m Re: Czy ktos badał poziom pierwiastkow z włosa??? 10.06.07, 00:18
      Poddałam temu badaniu nie tylko siebię ale i pół mojej rodziny. Przyznam, że
      nam to bardzo pomogło, ale wyniki tej analizy powinien potem oglądać lekarz,
      który się na tym naprawdę zna i widzi pacjenta na oczy. Dopiero wtedy powinno
      się zastosować właściwą suplementację. Dzięki temu udało się nam wyciągnąć
      córkę mojej kuzynki z wiecznych chorób górnych dróg oddechowych. Lekarze
      leczyli objawy - czyli anginy, zapalenia krtani i gardła ale nikt nie
      pofatygował się o sprawdzenie przyczyny. I to właśnie dzięki analizie włosów
      udało się ustalić i zlikwidować przyczynę. Paulinka wcześniej dostawała
      antybiotyki raz a nawet dwa razy w miesiącu. W końcu dostała na nie uczulenie.
      Teraz już nie choruje i ma się zdecydowanie lepiej. Ja tę metodę mogę polecić z
      całą odpowiedzialnością. Ja to robiłam w Łodzi, potem pojechaliśmy też tam na
      wizytę (choć od nas to 260 km) i naprawdę nie żałuję. Jeśli ktoś jest
      zainteresowany to zapraszam serdecznie, chętnie udostępnię swoje materiały na
      ten temat. A trochę się tego już uzbierało.
      • iga_01 Re: do kamila_g_m 12.06.07, 10:15
        Napisałam na priva.
        • kamila_g_m Re: do kamila_g_m 13.06.07, 09:14
          Może ja jakaś niedzisiejsza jestem - co to znaczy napisać na priva????
        • kamila_g_m Re: do kamila_g_m 14.06.07, 13:23
          już wiem co to priv! Rozwijam się! Nawet odpisałam!Czekam na odpowiedź. Pa!!!
          • qonewa Re: do kamila_g_m 14.06.07, 20:54
            Cześć Kamila, czołem Dziewczyny! Zachęcam do przeczytania tego:
            toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=907&postdays=0&postorder=asc&start=15
            Trochę przydługie, ale dochodzi do wymiany zdań sceptyków i zwolenników
            pierwiastkowej analizy włosa i firmy Biomol (najlepsze na drugiej stronie). Nie
            ukrywam, że należę do grupy negatywnie nastawionej do tych analiz, być może
            dlatego, że firma Biomol ma powiązania z Amwayem, a to dla mnie wystarczająca
            antyreklama. Pozdrawiam
            • kamila_g_m Re: do kamila_g_m 23.06.07, 22:44
              Powiązanie Biomola z Amway jest takie, że dostanie się zalecenia suplementacji
              z Amway tylko wtedy jeśli pacjent jest przysłany przez przedstawiciela Amway.
              Ale jeśli przychodzi do nich tak sam z siebie to wtedy nie ma zaleconej
              suplementacji tej firmy. Ja nadal twierdzę, że to działa, bo po prostu
              sprawdziłam na kilku osobach, ale na początku też byłam bardzo ostrożna.
            • piotrbbyd Re: do kamila_g_m 24.06.07, 20:12
              Biomol ma "powiązania" z Amwayem dlatego że z suplementami tej firmy
              mają najlepsze wyniki. Dystrybutorzy Amwaya mogą korzystach z ich
              oferty by lepiej określić potrzeby suplementacyjne swoje lub swoich
              klientów. To wszystko - więcej zależności nie ma
              • qonewa Re: do kamila_g_m 25.06.07, 09:25
                Niech zgadnę, Piotrze, jesteś w tym biznesie?
                • piotrbbyd Re: do kamila_g_m 25.06.07, 18:08
                  Akurat nie w Biomolu, choć to labolatorium pomaga mi w zaleceniach
                  suplementacji - więc trochę jestem w temacie. Przy okazji- ktoś
                  wspominał o gościu z USA który testował wyniki tamtejszych
                  labolatoriów w latach 80-tych. Od tego czasu minęło ĆWIERĆ wieku.
                  Nauka ( w tym biochenmia) poszła w międzyczasie do przodu.
                  Link podany przez Ciebie ( w Twoim zamierzeniu negatywny) byłby nawet
                  fajną reklamą analizy- trzeba tylko przeczytać następne strony , gdyby
                  nie ostatni smutny wpis- jednak nie należy go łaczyć z efektami
                  stosowania zaleceń
                  • qonewa Re: do kamila_g_m 26.06.07, 08:52
                    Jeśli nie w Biomolu, to w jakim biznesie działasz? Wybacz, ale wydaje mi się
                    mało prawdopodobne, że jesteś tylko klientem Biomolu. Poza tym Piotrze staraj
                    się czytać ze zrozumieniem, bo napisałam "dochodzi do wymiany zdań sceptyków i
                    zwolenników
                    pierwiastkowej analizy włosa i firmy Biomol "( bo wszystko przeczytałam bardzo
                    dokładnie), więc nie wiem skąd Twoje stwierdzenie "Link podany przez Ciebie ( w
                    Twoim zamierzeniu negatywny)"-być może dlatego, że napisałam również "Nie
                    ukrywam, że należę do grupy negatywnie nastawionej do tych analiz". Rozumiem,
                    że w Twoim interesie jest czytać selektywnie, ale postaraj się jednak
                    ustosunkować do poruszanych tu wcześniej kwestii, których skrzętnie unikasz:
                    - jak znalazłeś się na tym forum?
                    - Verdana napisała: "Zalecenia, jakie dostałam po analizie
                    włosa" ( rozumiem, że od "specjalistów" w Biomolu) i wydaje mi się, że do
                    niekompetencji tych specjalistów ma Verdana największy żal i wcale nie zależało
                    jej na wyjaśnieniach, jakie są zależności między zawartością wapnia w krwi, a
                    organiźmie. Co Ty na to?
                    - Czy skończyłeś medycynę? Proszę o jasną odpowiedź, bo już wcześniej miałam do
                    czynienia z osobą, która próbowała zwerbować mnie do tego interesu, a na moje
                    pytanie, czy skończyła medycynę, odpowiedziała :"Nie, ale... ". Oczywiście
                    rościła sobie prawo do pseudomedycznego bełkotu na temat analizy pierwiastkowej
                    włosa
                    - I powtórzę pytanie z początku mojego postu - w jakim biznesie działasz?
                    Poza tym wydaje mi się zastanawiające, że po wielu, wielu dniach wątek ten
                    został reanimowany i chyba wiem dlaczego. Otóż jest tu wiele matek, które mają
                    większe lub mniejsze problemy zdrowotne ze swoimi dziećmi i niektóre z nich
                    złapią się każdej deski ratunku, żeby pomóc swojemu dziecku. Tu jest świetny
                    narybek, prawda? Która matka nie chce jak najlepiej dla swojego dziecka? Warto
                    to wykorzystać. Na tej samej czułej nucie grają producenci szczepionek
                    przeciwko pneumokokom (jedna reklama zresztą już wycofana z powodu jej
                    nieetyczności) i banki krwi pępowinowej. I tak można, zgadzam się, ale dla mnie
                    to z założenia obrzydliwe. Pozdrawiam
                    PS Aha, i jeszcze jedno, najmniejsze nawet powiązanie z Amwayem jest dla mnie z
                    gruntu podejrzane - podaję kolejny link, tym razem dotyczący przede wszystkim
                    Amwaya, ale pojawia się tam również Biomol
                    www.reporter.edu.pl/sekta/praktyka/cmentarze_amwaya
                    • skory1 Re: do kamila_g_m 26.06.07, 18:03
                      qonewa napisała:

> napisałam również "Nie ukrywam, że należę do grupy negatywnie nastawionej do
                      > tych analiz".

A na jakiej podstawie jesteś negatywnie nastawiona? Własnego odczucia czy
                      wyników badań alternatywnych?

> Czy skończyłeś medycynę?

A ty? wink Jest to dość istotne w kontekście poniższego zdania.

> rościła sobie prawo do pseudomedycznego bełkotu na temat analizy
                      > pierwiastkowej włosa

Jeśli nie skończyłaś medycyny, twierdzenie że jest to bełkot byłoby co najmniej
                      dyskusyjne. wink

> jest tu wiele matek, które mają większe lub mniejsze problemy zdrowotne ze
                      > swoimi dziećmi i niektóre z nich złapią się każdej deski ratunku, żeby pomóc
                      swojemu dziecku. Tu jest świetny narybek, prawda?

Założenie, że polecamy analizę pierwiastkową włosów w celu żerowania na cudzym
                      nieszczęściu jest obrzydliwe...

> Warto to wykorzystać.

To ohydne insynuwacje i pomówienie, zdajesz sobie z tego sprawę?

> najmniejsze nawet powiązanie z Amwayem jest dla mnie z
                      > gruntu podejrzane

Jednym słowem - paranoja w natarciu? wink
                      • qonewa Re: do kamila_g_m 26.06.07, 20:39
                        No proszę, Skory, jesteś kolejnym uczestnikiem tego wątku, który tak jak
                        Piotrbbyd pojawił się nie wiadomo skąd, czyżby zdolności telepatycznego
                        wyłapywania interesującego Cię tematu? Zastanawiający jest również Twój
                        emocjonalny stosunek do wymiany zdań, na który pozwoliłam sobie w stosunku do
                        wypowiedzi Piotra (czytaj: nie Twojej, mimo że od razu sprawdziłam, że jesteś
                        tu po raz pierwszy, a jeżeli prześledzisz wszystkie wypowiedzi w tym wątku, to
                        zauważysz, że pozytywne opinie wypowiadają osoby, które nigdy wcześniej nie
                        wypowiedziały się na tym forum na żaden inny temat, hmm, zbieg okoliczności?
                        Nie sądzę!). W dalszym ciągu śmiem twierdzić, że to żerowanie czasami na
                        nieszczęściu ludzkim, a czasami na zwykłej trosce matki o dziecko. Medycyny nie
                        skończyłam i w związku z tym nigdy nie pozwoliłabym sobie na np. taką analizę,
                        na jaką pozwolił sobie Piotr w stosunku do Verdany. Problem polega na tym, że
                        osoby zajmujące się promowaniem Biomolu w większości wypadków medycyny nie
                        skończyły, natomiast stwarzają wokół siebie taką otoczkę, jakby mieli dyplom
                        ukończenia medycyny w kieszeni i w tym kontekście jest to dla
                        mnie "pseudomedyczny bełkot" (na medyczny bełkot mógłby sobie ewentualnie
                        pozwolić kiepski lekarz). Jak już wspomniałam wcześniej próbowano mnie werbować
                        do tego interesu, osoba, która to robiła była żywym przykładem stosowania tej
                        metody w praktyce (a ja byłam łakomym kąskiem-mam małe dziecko). To, że nie
                        skończyła medycyny, wypłynęło dopiero po moim pytaniu wprost. Piszesz o
                        paranoi? Myślę, że to dopiero pan werbujący wiedział na pewno, co to paranoja,
                        bo taki stworzył w swojej głowie świat i wizję takiego świata próbował przede
                        mną roztaczać-otóż w opinii tej osoby wielkie koncerny produkujące żywność dla
                        niemowląt i małych dzieci zdołały skorumpować instytucje mające stać na straży
                        bezpieczeństwa żywieniowego naszych pociech, które to pozwalają faszerować
                        słoiczki z obiadkami konserwantami. Po prostu rojenia wariata! Na marginesie
                        dodam, że konsultowałam się w tej sprawie z serwisem konsumenckim "Nutricii" i
                        rewelacje te zostały stanowczo zdementowane. Oczywiście pan werbujący
                        stwierdził, że koncern kłamie, ale to pewnie w Twoim mniemaniu nie jest
                        pomówienie. Kończąc powtórzę jeszcze raz, ale innymi słowy - to zwykłe
                        naciągactwo! I oczywiście wniosek ten nie został wyciągnięty na bazie moich
                        badań (mam nadzieję, że podzielisz się wynikami Twoich badań medycznych), ale
                        jest to wypadkowa wielu czynników- rozmów z osobami takimi jak Ty, panem
                        werbującym, opinii osób, które z tej metody skorzystały i moim osobistym
                        zdaniu, które mam wyrobione na temat Amwaya,a do którego mam pełne prawo.
                        Pozdrawiam
                        PS Gratuluję zacięcia w kopiowaniu i wklejaniu moich wypowiedzi, następnym
                        razem postaraj się za nimi nie chować siląc się na ich analizę, bo takie
                        retoryczne zagrywki nie robią na mnie wrażenia, tylko napisz coś więcej od
                        siebie.
                    • piotrbbyd Re: do kamila_g_m 26.06.07, 19:37
                      Weszłem na ten temat, gdyż czasem dla śmiechu lubię sobie poczytać
                      wątki o Amwayu- szczególnie interesują mnie wypowiedzi oszołomów - z
                      OBU stron. Sam działam w Amwayu. Przy okazji czasem zdarzają się
                      tematy gdzie mogę pomóc - czy widziałaś w tym lub innym temacie abym
                      spamował?
                      Natomiast artykuł "Cmentarze Amwaya" to manipulacja "dziennikarza?" który
                      sugeruje odpowiedzi bohaterce artykułu.Zresztą strona na której się
                      znajduje to strona oszołomów ścigających czarownice. Już dawno go
                      znalazłem i nawet mam tam komentarze pod nickiem Piotrek.
                      Verdanie myślę że dobrze odpisałem - wyniki jakie otrzymała ,pomimo
                      że nie zgadza się np w kwestii wapnia , mogą być prawdziwe chociaż
                      wg niej wyniki krwi temu przeczą . Uzasadniłem nawet dlaczego. Zresztą
                      skoro korzystała z badań , miała nr tel do labolatorium i mogła
                      wyjaśnić dręczące ją wątpliwości. Jeżeli się czegoś nie wie to się
                      pyta u żródła , w przeciwnym razie nie można mieć do nikogo pretensji.
                      Nie jestem po medycynie ale zajmuję się suplementami przede
                      wszystkim dla siebie , ale również znajomi którzy z nich korzystają są
                      zadowoleni. Po prostu interesuję się zdrowiem , bo dbanie o zdrowie
                      jest tańsze niż leczenie. A do tego o ile przyjemniejsze
                      Czy moja odpowiedż Cię zadowala?
                      • qonewa Re: do kamila_g_m 26.06.07, 21:00
                        W kwestii Verdany mam wrażenie, że nie do końca się rozumiemy, ale prawdę
                        mówiąc już mi się nie chce po raz kolejny powtarzać, zresztą jest aktywna na
                        tym forum, jak będzie chciała, to się włączy. Oczywiście, że nie jestem w
                        stanie udowodnić Ci, czy wszedłeś na to forum przypadkiem, czy nie.
                        Przypadkowość jest w moim odczuciu tu mało prawdopodobna, ale to moja osobista
                        wątpliwość. A co do podanego linku-jestem świadoma, że dziennikarz jest w
                        stanie kształtować obraz rzeczywistości używając takich lub innych słów
                        nacechowanych emocjonalne, kierując rozmowę na te, czy inne tory, ale zauważ,
                        że rozmawia z osobą dorosłą, która mówi to, co chce i w mniej lub bardziej
                        zniekształcony sposób daje obraz swoich poglądów. Zresztą tekst zasadniczy nie
                        był tu w moim odczuciu najważniejszy, ale wypowiedzi poniżej. Nie odpowiem na
                        Twoje ostatnie pytanie, bo to nie jest kwestia mojego zadowolenia. Mnie chodzi
                        przede wszystkim o to, aby młode matki czytające ten wątek spotkały się z
                        opiniami dwóch stron a ostateczny wybór podejmą one. Pozdrawiam
                        • piotrbbyd Re: do kamila_g_m 26.06.07, 21:20
                          Drobne wyjaśnienie - to co napisałem o wapniu nie jest moim
                          wymysłem , ale powtórzyłem to co usłyszałem od lekarza biochemika.
                          Żeby coś powtórzyć nie trzeba miec wyksztacenia medycznego.
                          Na to forum weszłem nieprzypadkowo ,jednak nie wpisując w wyszukiwarkę
                          biomol
                          W kwestii odpowiedzi dla skorego - Nutricia i Nutrilite to co innego.

• qonewa Re: do kamila_g_m 27.06.07, 07:43
                            Wiem, że Nutrilite i Nutricia to nie to samo-chodziło mi po prostu
                            przedstawienie chociaż fragmentu chorego sposobu myślenia tego pana. Co do
                            Kamili, to wiem, w jaki sposób tu się znalazła i zauważ, że w jej stronę nie
                            jest skierowane moje zdziwienie, że tu się rozpisała. I w zasadzie to tyle.
                            Napisałam chyba wszystko, co chciałam, nie będę się już więcej wypowiadać w tym
                            wątku, bo nie chcę go sztucznie podciągać. Prześledzę tylko jego dalszy los.
                            • skory1 Re: do kamila_g_m 27.06.07, 09:18
                              qonewa napisała:

> Prześledzę tylko jego dalszy los.

Prześledź sobie to, zanim znowu nazwiesz nas naciągaczami.

Art. 26. 1. Kto rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd wiadomości
                              o przedsiębiorstwie, w szczególności o osobach kierujących przedsiębiorstwem,
                              wytwarzanych towarach, świadczonych usługach lub stosowanych cenach albo o
                              sytuacji gospodarczej lub prawnej przedsiębiorstwa, w celu szkodzenia
                              przedsiębiorcy, podlega karze aresztu lub grzywny.
                              "Ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji"
                            • kamila_g_m Re: do kamila_g_m 27.06.07, 11:11
                              To ja jeszcze wtrącę tylko jedno zdanko tak, żeby nie było żadnych wątpliwości.
                              Do analizy jestem nastawiona pozytywanie, bo jak już mówiłam pomogło to nie
                              tylko mnie ale i kilku osobom z mojej rodziny. Druga kwestia dotyczy Piotra i
                              Skorego - żeby nie było żadnych wątpliwości ani niedomówień - nie znam żadnego
                              z nich i nie miałam żadnego wpływu na to, że się tu znaleźli. To tak na wszelki
                              wypadek, gdyby komuś przyszło do głowy, że ich zaprosiłam na forum, żeby
                              poparli moją opinię. Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
                              • skory1 Re: do kamila_g_m 27.06.07, 14:23
                                kamila_g_m napisała:

> Druga kwestia dotyczy Piotra i
                                > Skorego - żeby nie było żadnych wątpliwości ani niedomówień - nie znam żadnego
                                > z nich i nie miałam żadnego wpływu na to, że się tu znaleźli. To tak na
                                > wszelki wypadek, gdyby komuś przyszło do głowy, że ich zaprosiłam na forum,
                                > żeby poparli moją opinię. Pozdrawiam wszystkich cieplutko!

O ile orientuję się, jest to forum otwarte? wink
                                Ja również pozdrawiam.
                        • piotrbbyd Re: do kamila_g_m 26.06.07, 21:24
                          Oprócz osób którzy tu się znależli "nieprzypadkowo" chciałbym zwrócić
                          uwagę że również Kamila wypowiada się pozytywnie
                    • piotrbbyd Re: do kamila_g_m 26.06.07, 19:43
                      qonewa napisała:

Link podany przez Ciebie ( w Twoim zamierzeniu negatywny)

Tu masz absolutną rację - czasami wychodzą głupoty gdy odpowiada się
                      na coś co się czytało dzień wcześniej i niedokładnie pamięta
                      wypowiedż. Zapamiętałem ,jak zasugerowałaś, Twoje negatywne nastawienie i
                      stąd niechcący wyszło przekłamanie z mojej strony
              • qonewa Re: do kamila_g_m 25.06.07, 09:56
                I jeszcze jedno Piotrze ("byd" = z Bydgoszczy?), gratuluję szczęścia w
                poszukiwaniu interesującego Cię wątku, bo jesteś po raz pierwszy na tym forum i
                od razu trafiłeś w interesujący Cię temat. Szczęście czy ktoś Ci pomógł
                z "biznesu"?
                • ma.pi Re: do kamila_g_m 25.06.07, 20:56
                  A jak sie robi taka analize z wlosa? Ktora czesc sie bierze? Dla mnie to jakos
                  malo wiarygodne. Wlos rosnie dosyc dlugo i przez ten czas jest narazony na
                  dzialanie czynnikow zewnetrznych. Jest traktowany, niestety niezbyt czyta woda
                  z kranu, szamponami, odzywkami, zanieczyszczeniami z powietrza itd.

Pozdr.
                  • piotrbbyd Re: do kamila_g_m 25.06.07, 22:22
                    Do badania nadaje się do 4 cm włosów licząc od skóry głowy -
                    odpowiada to informacji z ostatnich 4 miesięcy. Warto dowiedzieć się
                    jak jest zbudowany włos. Pomimo że jest on narażony na czynniki
                    zewnętrzne , jednak jego skład wewnątrz raczej nie zmieni się na
                    skutek np szamponu- przed badaniem włosy są poddawane czyszczoniu by
                    usunąc naleciałości na zewnątrz. Włosy nie mogą być jedynie
                    postrzępione , gdyż wtedy rzeczywiście różne zanieczyszczenia dostaną
                    się do wewnątrz .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka